MHP`de Bütünlük Sağlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Safranbolu Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Özata’nın belirlenmesinin ardından Safranbolu’da Sonsöz Gazetesi’nin sorularını cevaplayan MHP İl Başkanı Metin Demirel ve İlçe Başkanı Ahmet Savaş, teşk

SİYASET 7.12.2013 18:27:12 0
MHP`de Bütünlük Sağlandı

Vatandaşların MHP’den bir beklenti içine girdiğini belirten İl Başkanı Demirel, çalışmalarını buna göre yaptıklarını söyledi. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin 5 sene içerisinde çok büyük işler yaptığını belirten Demirel, çevre iller ve hatta Türkiye’nin birçok yerinde Vergili’nin çalışmalarının örnek olarak gösterildiğini kaydetti. Demirel, “Karabük’te Yenice ilçemiz hariç diğer ilçe ve beldelerde adaylarımız belirlendi. Yenice ilçemizde kesin belirlenme yapılmadı, orada çalışa devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde Yenice ilçesinde de adayımızı belirleyeceğiz” dedi. MHP’de birden çok aday adayının olmasının kendilerini mutluğu ettiğini belirten Demirel, şunları söyledi:

  “Bu bir demokratik yarıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’nde birden çok aday adayının olması bizleri gerçekten mutlu ediyor. Vatandaşın Milliyetçi Hareket Partisi’nden bir beklentisi doğmuş durumda, çalışmalarımızı tamamen bunun üzerine yoğunlaştırdık. Bize göre gerçekten ciddi bir badireden geçiyoruz. Yakın zamana kadar o cümlelerin kullanıldığında infial derecesinde olaylar meydana gelebilirdi. Ama bugün maalesef bir yetkili ağızdan devletin bir başbakanı, bakanı, çok rahat ‘Kürdistan’ diye biliyor. Daha dün Meclis’e yeni bir yasa teklifi verildi, büyük bir ihtimalle Meclis’te görüşülecek, bakanlar imzalamış. Türkçe dışındaki bütün dil ve lehçelerde propaganda serbestçe yapılabilecek. Bu çok kısa bir süre içerisinde Meclis’in gündemine gelecek ve oylanacak. Biz diyoruz ki, burada Milliyetçi Hareket Partisi’ne bu ülkücü kadrolara gerçekten ihtiyaç var. Vatandaşlarımızda bu manada yönünü Milliyetçi Hareket Partisi’ne çevirmişler, MHP’yi yakından takip ediyorlar. MHP’de vatandaşlarımızın bu teveccühüne mazhar olabilmek için çalışmalarını buna göre hazırlıyor. Elimizde bir örnek var, 5 sene bir süre geçti Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, gerçekten ciddi bir çalışma ortaya koydu. Bu artık bırakın il genelinde, ilçelerde çevre illerde Türkiye’nin birçok yerinde konuşulmakta ve örnek olarak gösterilmektedir. Biz bütün ilçe ve beldelerdeki çalışmaları bu kriterler üzerine yaptık. Şunu rahatlıkla söylüyoruz; bugün MHP’de bir ilçe hariç tespit edilen adaylarımız gerçekten vizyon sahibi, belli bir brikimi olan arkadaşlarımızdır. Bulundukları yerlerde 30 Mart 2014 yerel seçimlerde vatandaşlarımızın teveccühlerini kazanırlarsa inşallah Karabük örneğinde olduğu gibi buralarda çok güzel hizmet vereceklerine inanıyoruz. Herkes nasıl kenetleriniz nasıl bir çalışma ortaya koyarız bunun programını yapıyorlar. İnşallah bu düşünce bu hazırlıklar bu programlarda bizi hayırlısıyla başarıya götürecektir.”

 

  “Aday ‘A’ Olmuş, ‘B’ Olmuş Önemli Değil”

  Adayın kimin olduğunun önemi olmadığını belirten Demirel, sözlerini şöyle tamamladı:

  “Şuanda gerçekten söylüyorum dün dünde kalmıştır. Ülkücüler bu sınavları çok vermiştir. Kesinlikle en ufak bir çatlak yoktur. Teşkilatımız birlik ve bütünlük içerisinde, aday ‘a’ olmuş ‘b’ olmuş hiç önemli değil adayımızın arkasında MHP’nin başarısı için ellerinden gelen gayretleri ortaya koyacaklardır. Bu sahaya inildiğinde de görülecektir.”

 

  Ahmet Savaş: “Adayımızın Etrafında Kenetlendik”

  Yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanacaklarını ­belirten MHP Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaş ise, “Milliyetçi Hareket Partisi 07.12.2013 19.15’den itibaren adayını açıklamıştır. Genel merkezimiz aday adaylarımız içerisinde Mustafa Özata Beyi Safranbolu Belediye Başkan Adayı olarak belirlemiştir. Teşkilat olarak genel merkezimizin vermiş olduğu karara saygılıyız, daha önceki mücadeleler demokrasinin işleyişi olarak kabul ediyoruz. MHP’nin Safranbolu’da üç dört tane aday adayı bu vardı, aday adaylarından bir tanesi böyle bir tereddüt yaşadı ve daha sonra aday adaylığı gündeme geldi, adayımız olarak MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarafından belirlendi ve ilçe başkanı olarak tarafıma belirtildi.  O saatten itibaren bizim adayımız etrafından kenetlenmemiz ve bir bütün olmamız anında arkadaşlarımızla görüşerek bunu sağladık. Hiç bir dağınıklık, ayrılık, sıkıntı yok, teşkilat olarak kucakladık, kendisini aradım başarılar diledim, bu birlikteliği muhafaza etik. Ben arkadaşlarıma, aday adayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bunun bir yarış olduğunu, bu yarışın sonunda da böyle bir karar alındığını belirttim. Hepsi saygıyla karşıladılar. 31 Mart’a kadar adayımızın etrafında çalışacaklarını ifade ettiler. Teşkilatçığın bu olduğuna inanıyorum. Partimiz hakkında yapılan spekülasyonları da beklentinin çok olmasından dolayı kaynaklandığına inanıyorum. Biz 31 Mart 2014 tarihinde belediye başkanımızın elini tutup başkanlığı kazanmış bir parti olarak üç hilalli bayrağı dikeceğiz” dedi.

 

  Avuçlarını Yalarlar

  İktidara ihtar çekilmesinin zamanın geldiğini belirten Savaş, “İster Milliyetçi Hareket Partili olsun, ister geçmişte DP, SP, Anavatan, CHP’lisi olsun bu ülke konusunda hassas olan bayrak, millet, vatan, devlet ve cumhuriyet konusunda aynı düşünceye sahip olanları MHP’nin adayı etrafında kenetleşmesini, bu iktidara ihtar çekmesinin zamanı geldiğini düşünüyorum. Biz bu havzada, Karabük’te, Kastamonu’da ve Bartın’da başkanlarımızın yapmış oldukları hizmetlere baksınlar biz büyük bir başarıyı yakaladık. Safranbolu dünya miras listesinde hatta başkenti olan bir ilçedir. Bir tarihtir, bir yaşanışlıktır, böyle bir ilçeye MHP’nin belediyecilik hizmetinin elinin değmesinin gerektiğine inanıyoruz. Belediyecilik anlayışımızla Safranbolu’ya çağ atlatacağımıza inanıyoruz. Bunu başaracağımıza kesinlikle inanıyorum. Biz bu ipi göğüsleyen olacağız. MHP, burada iktidarın alternatifi olan bir partidir. Aramıza kim nifak sokmaya çalışırsa çalışsın avucunun içini yalar, bizden kimseye ekmek çıkmaz” diye konuştu.

Haber: Ersin TURAN


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °