MİLLETVEKİLİ ŞAHİN´DEN ALMAN PARLAMENTOSUNA ATASÖZÜYLE GÖNDERME

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, sözde soykırımla ilgili tasarının geçtiği Almanya Parlamentosunu eleştirerek, 'Ayıda post, Alman siyasetçiden dost olmaz' dedi

SİYASET 3.06.2016 18:16:45 0
MİLLETVEKİLİ ŞAHİN´DEN ALMAN PARLAMENTOSUNA ATASÖZÜYLE GÖNDERME

 

AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Şahin, baba ocağı Ovacık ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ´Sağlıklı için hareket et´ projesi kapsamında 25 bisikletin dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan Milletvekili Şahin, Türkiye´ye insan hakları, demokrasi ve özgürlük dersi vermeye çalışanların olduğunu söyleyerek, “Çocuklarını düşmanlık aşılamak için öylesine garip uygulamalar içerisindeler ki insan düşünmeden edemiyor” dedi.
“MEŞRU MÜDAFAAYI SOYKIRIM OLARAK NİTELENDİRİYORLAR”
Almanya Parlamentosu tarafından kabul edilen sözde soykırımla ilgili kararın daha önce başka parlamentolarda da alındığını hatırlatan Şahin, “Bu kararlar bizim için hiçbir anlam ifade etmez. Vız gelir, tırıs gider bizim için. Ancak kararda şöyle bir hüküm var; 1915´li yıllarda Anadolu´da meydana gelen Ermenilere güya Türklerin haksızlık yaptığını, soykırımda bulunduğunu iddia eden bu bilgilerin okullara ders olarak konulmasını istiyorlar. Bu, Alman çocukların sevgi üzerine değil, düşmanlık ve çatışma üzerine yetişsin demektir. Bundan 101 yıl önce 1. Dünya savaşlarının olduğu dönemdi. 4 yıl sürdü ve 1918´te biten bu savaşı, Osman İmparatorluğu ile Avusturya-Macaristan İmparatorluğu. Bunlar ittifak devletler. Almanya, savaşa girmek istemeyen ve tarafsız kalmak isteyen Osmanlı´yı ikna ederek Almanların yanında 1. Dünya Savaşına sokmak için ittihat terakki partisini ikna ederek savaşa katılmasını sağladı. 15 milyon insan 1. Dünya savaşında hayatını kaybetti. 1. Dünya savaşında insanlığa bu kaybı yaşatanlar Anadolu´da Osmanlı´ya karşı isyan hareketi başlatan ve bağımsız Ermenistan kurmak isteyenlerin buna mani olmak için yaptığı meşru müdafaayı soykırım olarak nitelendiriyorlar. Sözde soykırım iddialarını parlamentolarına taşıyan ülkeler şunu söylemek istiyorlar; ‘Siz Türkler başkenti Van olan Ermenistan´ın kurulmasına mani oldunuz. Başkenti Trabzon olan Rum Pontus devletinin kurulmasına engel oldunuz.´ O nedenle şimdi bunun sorgulamasını yapıyoruz diyorlar aslında” diye kaydetti.
“HESAPLARI TÜRKİYE VE ANADOLU COĞRAFYASIYLADIR”
Ermeni soykırımı kararı alanların ileride parlamentolarına sözde Kürt soykırım iddialarıyla gelebileceklerini de kaydeden Mehmet Ali Şahin, “Bazı ülkelerin desteklediği PKK terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle şuanda savaş halinde. Amaçları Diyarbakır merkezli bir Kürt devleti kurmak. Biz dün Ermenilere Van merkezli bir Ermenistan kurmasına izin vermedik. Pontus devletinin kurulmasına izin vermedik. Bugünde onlar destekliyor olmalarına rağmen bağımsız Türkiye toprakları içerisinde bir Kürdistan devletinin kurulmasına izin vermeyeceğiz. Türk silahlı kuvvetleri açıklama yaptı ve 7 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi. Ermeniler´de dün aynen şimdi Kürlerin yaptığı gibi Osmanlı´ya karşı silahlı ayaklanmaya kalkışmışlardır. Ona izin vermedik ve şimdi 101 yıl sonra neden izin vermediniz demektir aslında bu karar tasarılarının amacı. Hesapları Türkiye ve Anadolu coğrafyasıyladır. Biz bir plan yaptık ama siz Türkler buna mani oldunuz. Şimdide mani oluyorsunuz demek istiyorlar. Anadolu coğrafyasını vatanımızın bir çakıl toprağını kimseye verme niyetinde değiliz. Gerekirse şehitler ve gaziler vererek bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü koruyacağız” ifadesinde bulundu.
'AYIDAN POST, ALMAN SİYASETÇİLERDEN DOST OLMAZ'
'Almanya şöyle almış böyle almış, parlamento mahkeme midir' diye soran Şahin, “O savaş şartlarında 15 milyon insan öldü, onları niye sorgulamıyorsun. Bu mücadele içinde bizim insanlarımız ölmedi mi?. Ermeni çeteleri köyleri basmadılar mı. O savaş şartlar olan hadiseleri tekrar tekrar temcit pilavı gibi gündeme getirmek iyi niyetli bir davranış değildir. Bir atasözümüz var, ‘Ayıdan post, Alman siyasetçilerden dost olmaz.´ Alman halkı ile Türk halkı dosttur. 3 milyona yakın bizim vatandaşımız Almanya´da yaşıyor. Bu karar tasarısı iki halkın bu kaynaşmasına ve dostluğuna atılmış bir bombadır” dedi.
'DOST GÖRÜNÜYOR DÜŞMANCA DAVRANIYOR'
Şahin, Almanya Başbakanı Angela Merkel´i de eleştirerek şunları söyledi:
“Güya dün Merkel oylamaya katılmamış. Hiçbir anlamı yok. Senin partinin milletvekilleri oy verdi mi vermedi mi sen ona bak. Partine bile hâkim değilsin veya bilerek böyle yapıyorsun. Dost görüyorsun ama düşmanca davranıyorsun. Biz Türkler bunları unutmayız yazarız bir kenara. Biz önümüze bakacağız, geleceğe bakacağız. Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz. Dünyada genç nüfusu en yüksek oranda olan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Gelecek Türkiye´nindir.”
Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Samet Erçoşkun, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °