Milletvekili Kahveci Su Arıtma Tesisini İnceledi

Karabük'ün merakla beklediği arıtma tesislerinde inceleme yapan AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, tesisin 1 Mayıs'tan itibaren arıtılmış vermeye başlayacağı müjdesini verdi.

GÜNCEL 24.03.2012 16:57:35 0
Milletvekili Kahveci Su Arıtma Tesisini İnceledi

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce Karabük ve Safranbolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve birinci sınıf kalitede suyu arıtacak su arıtma tesisinin yapım çalışmaları son aşamaya geldi. Karabük-Kastamonu yolu üzerinde geçtiğimiz yıl Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Karabük içme suyu sertlik giderme tesisinde Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve AK Partili yöneticilerle birlikte inceleme yapan Milletvekili Osman Kahveci, tesislerin bitme aşamasına geldiğini ancak hava şartlarının olumsuz gitmesi nedeniyle 2 ay gibi bir gecikmenin yaşandığını söyledi. Yoğun kış şartları nedeniyle Aralık sonunda bitmesi gereken tesis inşaatı için binanın betonarme kısmının yapılamadığını belirten Kahveci, “Şuan çalışmalar son hızla devam ediyor. Büyük oranda makine donanımı bitmiş. Şantiye ve firma yetkililerden aldığımız bilgiye göre 1 Mayıs itibari ile Karabük ve Safranbolu’ya sertliği arıtılmış su verilmeye başlanacak. Bunu taahhüt ettiler. İnşallah 1 Mayıs itibari ile yıllardır beklenen ve özlenen arıtılmış su içmeye başlayacak halkımız. Kentteki vatandaşlarımız hep hazır su içiyordu ve bunun şikayeti ile karşılaşıyorduk. İnşallah Mayıs ayından sonra evlerinden damacana kalitesinde sular akacak. Bu tesis Karabük ve Safranbolu’nun nüfusuna göre değil 2040 yılına kadar su ihtiyacını karşılayabilecek şekilde kuruldu. Dolayısıyla 3-5 yıl sonra Karabük’ün nüfusu 50-100 bin artarsa yeni bir yatırımı ihtiyaç duyulacak mı endişesini de gidermiş oluyoruz. Biz İleriye dönük geleceğe yönelik vizyon projeleri yapıyoruz. İnşallah 1 Mayıs’ta tesisin açılışını yapacağız. Şuanda her hangi bir sıkıntı yok” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, “İçme suyu ile şikayetler hepimizce biliyor. Devletimiz inşallah bu içme suyu tesisini biran önce tamamlayarak, su ile ilgili bütün şikayetleri sonlandırmış olacağız. Bu anlamda neredeyse arı kovanı gibi hızlı bir çalışma var. İnşallah bizde her türlü desteği sağlayarak inşaat çalışmalarının tamamlanması adına yardımcı olacağız. Biz belediye olarak hazırlıklarımızı yaptık. Bize arıtılmış su verilmeye başlandığı zaman insanlarımızın mutfakların arıtılmış su akacak. Bizde bu yönde ana hatlarımızı tamamen yeniledik. Kendi tesislerimizde de gerekli revizyonlarımız yapıldı. Ben çalışmalarından dolayı başta milletvekillerimiz olmak üzere DSİ ve müteahhit firma çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °