Miray Ürkmezer, Muhtar Eşleri İle Buluştu

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer´in eşi Miray Ürkmezer, Safranbolulu Köy ve Mahalle Muhtarlarının eşleri ile yemekte buluştu.

GÜNCEL 4.12.2018 16:32:07 0
Miray Ürkmezer, Muhtar Eşleri İle Buluştu

 

 

Safranbolu´da verilen yemeğe Miray Ürkmezer´in yanı sıra, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Cengiz´in eşi Habibe Cengiz, Mahalle ve Köy Muhtarları Dernek Başkanlarının eşleri,  SAKEM Koordinatörü Münevver Esen ile çok sayıda mahalle ve köy muhtarının eşleri katıldı.

Sohbet havasında geçen yemeğin ardından kendilerini kırmayarak katılım sağlayan tüm hanımlara teşekkür eden Ürkmezer, Safranbolu´da gerçekleştirmek istedikleri bazı çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanımızın eşi sayın Emine Erdoğan hanımefendinin başlattığı okuma yazma kurslarını hatırlatarak; muhtar eşlerinden etrafında okuma yazma bilmeyen kimseler varsa onlara destek olmalarını ve onları kurslara katılmaları için yüreklendirmelerini istedi.  Yerli tohum çalışmalarını anlatan Ürkmezer; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Safranbolulu hemşerimiz Prof Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ile yakın irtibat halinde olduklarını ve kendilerinden destek aldıklarını belirtirken; “ Safranbolu´daki yerli tohumlara talibiz. Evlerinizde, köylerinizde yerli tohum var ise hangi tohum kimden, nereden geldiğinin bilgisi ile birlikte tohumları bize ulaştırın´ dedi. Hanımların SAKEM ve Halk Eğitime bağlı kurslardan mutlaka yararlanmaları gerektiğinin altını çizen Ürkmezer; “Gerçekleştireceğimiz tüm çalışmalar tamamen insanımızın mutluluğu ve topluma nasıl fayda sağlayabiliriz düşüncesi ile ilgili” diye konuştu. Miray Ürkmezer; “ Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi´nin engelli vatandaşlarımız, çocuklarımız için önemli çalıştırmalar gerçekleştirmekte. Sizler de lütfen çevrenizde olan ve bizlere ulaşmayan vatandaşlarımızı bizlere bildirin. Son zamanda hız verilen kooperatifleşme eğitimleri hakkında dikkat çekmeliyiz. Çalışan, üreten hanımlar mutlaka kooperatifleşmeli, bu çok zor değil. Bunu düşünen hanımlarımız var ise, bizlerle irtibata geçebilir. Bizler her türlü desteğe açığız. Değerli hanımlar ülkemize en büyük katkıyı çalışarak yapabiliriz. Ben bu vesile ile davetimize katılım sağlayan tüm hanımlara teşekkür ediyorum, inşallah bu birlik ve beraberlik ruhu ile çok önemli projeleri sizlerle birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından hanımlar bir süre daha sohbet ederken, hatıra fotoğrafı çektirerek buradan ayrıldılar.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °