Müdürler toplantısı gerçekleştirildi

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Kanaat Dönemi Merkez İlçe Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNCEL 3.02.2022 18:13:32 0
Müdürler toplantısı gerçekleştirildi

Karabük 100. Yıl Kültür Merkezinde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Kanaat Dönemi Merkez İlçe Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı,  İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında gerçekleştirilirken toplantıya müdürlük yöneticileri ile merkez ilçe okul/kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda; okulların başarı ve eylem planlarının hazırlanması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üretilen ve yayımlanan yardımcı kaynak kullanımı, e-izleme modülü, başarı değerlendirme sınavları, mesleki eğitim merkezi programı, Anadolu Mektebi projesi, Ar-Ge projeleri, akademik başarı, sosyal ve kültürel faaliyetler,  Covid-19 tedbirleri, kütüphanesiz okul kalmayacak ve sıfır atık kütüphane projesi, belirli gün ve haftalar gibi konular ele alındı.

Salgın döneminde yapılan çalışmaların değerlendirilmesini yapan İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş, okul idareci, öğretmen ve personeline sürece verdikleri katkılarından dolayı teşekkür etti.

Akbaş yaptığı konuşmada, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak´ projesi kapsamında 54 okulun kütüphanelerini 17 Aralık´ta tamamladıklarını ifade ederek “Okullarımızın müsait olan her bölümü bir kütüphane gibi kitaplar ile buluşturmalıyız. Etkinliklerde ise kütüphanelerimizin kullanılarak çocuklarımızı kitaplara daha da yakınlaştırmalıyız.' dedi.

Kitap sayılarının arttırılmasına vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş, hayırsever, veli ve öğrencilerin desteklerinin de önemli olduğunu vurgulayarak sıfır atık projesi kapsamında Kartaltepe İlkokulu´nda ‘Sıfır Atık Kütüphanesi´ oluşturulduğunu ve kütüphanenin 8 Şubat günü ülke genelinde eş zamanlı açılacağını ifade etti.

Çalışma ortamında amacın eğitim kalitesini arttırmak olduğunu bu süreçte elbette problemlerin yaşanabileceğini ve bu problemlerin iletişim yolu ile çözülebileceğini belirten Akbaş, kurum amirlerinin kurumlarının tertip, temizlik ve düzenden öncelikle sorumlu olduğunu, kurumları evleri gibi sahiplenip koruyarak, kar ve benzeri iklim koşullarına karşı tehlike oluşturabilecek unsurların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

 “Söylediklerimiz ve yaşadıklarımız ile aynı olmalı ki rehber olabilelim”

Okul ve kurumlarımızda motivasyonun sağlanması ve yapıcı liderlik anlayışının benimsenmesinin önemine de vurgu yapan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğretmenlerin öğrencilere dostane yapıcı bir yaklaşım tarzı ile eğitimin daha nitelikli hale getirilebileceğini ve öğrencilerle iletişim gücünü geliştirilebileceğini ifade ederek öğretmenliğin memurluktan daha da öte kucaklayıcı, rehberlik eden önemli bir meslek olduğunu, eğitimin şefkat ve aynı zamanda disiplinle beraber geldiğini söyledi.

Akbaş konuşmasında, “Samimiyet ve niyet, söylediklerimiz ve yaşadıklarımız ile aynı olmalı ki rehber olabilelim.” ifadelerini kullandı.

“Özeleştiri yapmalıyız ki başarıya ulaşalım”

Öğrencilerin akademik başarısının yanında ruhsal, duygusal gelişimlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, öğretmenliğin başarısının kurallardan daha çok sorunları çözme becerisinde yattığını söyleyen İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş, problemli öğrencilerin sorunlarının çözülmesinin, kalpleri ısındırmanın her şeyden daha önce geldiğine vurgu yaptı.

Yardımcı kaynak modülünün öğrencilere olan katkısından bahsederek azami ölçüde takip edilmesi gerektiğini ifade eden Akbaş, 'Öğrencilerimizi eğitimi talep eden konuma getirmeliyiz, özeleştiri yapmalıyız ki başarıya ulaşalım.' dedi.

Toplantı okul/kurum müdürlerinin talep, görüş ve önerilerini belirtmesi ve soruların cevaplandırmasıyla sona erdi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °