MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN DERTLERİ BİZİMDE DERDİMİZDİR

KYK Karabük İl Müdürü Kadir Öztürk Karabük KYK´ da kalan öğrenciler ile Türk Kızılay´ı arasında HALEP için gerçekleşecek olan yardım kampanyası hakkında bilgi vermek ve destek almak amacı ile Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necde

GÜNCEL 26.12.2016 15:56:04 0
MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN DERTLERİ BİZİMDE DERDİMİZDİR

 

Ziyarette konuşan Öztürk ; “ Karabük KYK´larda 9 binin üzerinde öğrencimiz bulunuyor. Biz bu öğrencilerimizin barınma yemek gibi ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerini de yanında yürütüyoruz. Bu bağlamda HALEP bizim için oldukça önemli bir husus. Bu dramı hep birlikte görüyoruz. Orada yaşayan insanlar bizim kardeşlerimiz. Bu nedenle bizlerde oradaki yaraya bir nebze de olsan merhem sürebilmek için bir takım çabalar içerisindeyiz. 19 Aralıkta başlayan kampanyamız 30 Aralığa kadar devam edecek ve toplanan yarımların kolilenmesi yüklenmesine kadar öğrencilerimiz yapacaklar. Bu yardımların içerisinde hijyen malzemelerinden giyecek ve yiyeceğe kadar her şey olacak. İnşallah Türk halkı olarak bizlerde orada zor durumda olan kardeşlerimize destek olacağız. Ben daha önce verdiğiniz destekleri bilmekteyim. Bizim kampanyamıza da vereceğiniz desteklere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Aksoy ise; “ Ziyaretten ve gerçekleştirilecek olan bu önemli yardım kampanyasından duyduğum memnuniyet ve mutluluğu belirtmek isterim” dedi.

Safranbolu Belediyesi olarak 2 haftadan beri her Cuma günü bir adet Tır´ı Safranbolulu hemşerilerimizin organizasyonu ile HALEP´e gönderdiklerini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Önümüzdeki hafta da inşallah sizlerle beraber bir tır daha göndermeyi arzu ederiz. Tabii ki Kızılay ile birlikte. Yine öncelikle şunu belirtmek isterim. Türkiye´nin güvenlik sınırı sınırlarımızdan başlamaz. Türkiye´nin güvenlik sınırı Halep´tedir, Musul´dadır, Afganistan´da Kabil´dedir, Bosna´dadır. Buralarda meydana gelebilecek bir başıbozukluk, iç karışıklık, tehdit unsuru bizleri doğrudan ilgilendirir.  Türkiye´nin buralara müdahale etme hakkı doğrudan vardır. Yani oralardaki sorunları çözmek zorundadır”  dedi.

Halep´inde Türkiye için böyle bir nokta olduğunu ifade eden Başkan Aksoy şöyle devam etti; “ Düşünün Halep´te Türkiye´yi tehdit edecek bir yapı oluştuğunda birilerinin arzu ettiği Suriye´nin kuzeyinde düşündükleri yapı oluştuğunda Türkiye´nin geleceği tehdit altında demektir. İşte bunların oluşmaması için şimdiden buralarda tedbirlerimizi almamız gerekir. Devletimiz de bunu yapmaktadır. Yine Müslüman kardeşlerimizin dertleri ile dertlenmek bizim dini vazifelerimizden birisidir. Halep konusunda işin resmi kaynaklardan yürütülüyor olması inanıyorum ki vatandaşlarımız için bir güvence telkin edecektir. Tabii ki sivil toplum kuruluşlarımız çok önemli çalışalar gerçekleştirmektedirler. Ancak Gençlik Spor Bakanlığı ve KYK´nın işbirliği ile böyle bir kampanya başlatıyor olması vatandaşımıza bir güven telkin ediyordur diye de düşünmekteyim. Kızılay´ımızında dünya da en büyük yardım yapan kuruluş olması, her girdiği işte başarı ile sonuç alması bizleri memnun etmekte ve hayır duaları almaktadır.”

Aksoy konuşmasının sonunda; Vatandaşlarımızdan ricam bu kampanyaya gönül rahatlığı ile destek verebilirler. Bir ayağı Kızılay diğer ayağı da Gençlik Spor Bakanlığımız. Bu hususta özellikle yardım çağrılarına destek sağlamalarını istirham ediyorum. Bununla birlikte Safranbolu halkımız yardımseverliği konusunda bizleri asla yanıltmamıştır. Yine yanıltmayacaktır” dedi.

                                               

 


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °