Müzik Okulunda Geleceğin Müzisyenleri Yetiştiriliyor

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) Safranbolu İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ortaklaşa açtığı kurs eğitimlerine Müzik Okulunda devam ediyor.

GÜNCEL 11.07.2018 17:42:14 0
Müzik Okulunda Geleceğin Müzisyenleri Yetiştiriliyor

 

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer´in talimatı doğrultusunda her yaş gurubu çocukların ve gençlerin yetenek ve ilgi alanlarına göre enstrümanların yer aldığı Müzik Okuluna yoğun ilgi gösteriliyor. Haftanın 7 günü guruplar halinde müzik öğretmenleri tarafından verilen derslerde çocuklar, keman, piyano, bağlama, gitar, çello, org ve vurmalı çalgıların yer aldığı enstrümanları çalmayı öğreniyor.

Müziğin çocukların zihin gelişiminde büyük rol oynadığını vurgulayan Ürkmezer müzik herkesin hayatında önemli yer kaplar ama çocuklar için, özellikle gelişme döneminin erken yıllarında, pek çok avantaj da sağladığı bilinmekte. İfadelerine yer veren Ürkmezer şu sözlerle devam etti.´´ Müziğin işlevleri, özü bakımından estetik temelli olup, bireysel, toplumsal, kültürel, ekonomik, eğitimsel nitelikler taşır. İşlevlerinin insan yaşamındaki yeri ve önemi nedeniyledir ki, müzik, insanlık tarihinin en eski çağlarından beri, hem çok etkili bir eğitim aracı, hem de çok önemli bir eğitim alanıdır. Bu nedenle Müzik Okulumuzda bulunan çeşitli enstrümanlarla çocuklarımızı buluşturuyoruz´´dedi.


Perşembe pazarı Belediye Nikah salonu alt katıda açılan Müzik Okuluna yoğun ilgi nedeniyle yaz dönemi kayıtların sona erdiği bilgisi verildi.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °