O, Artık Karabüklü

Karabük Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısında alınan karar ile “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilen Türkiye Azerbaycan Dostluk Grubu Üyesi, Tovuz Bağımsız Milletvekili Ganire Paşayeva Karabük’e gelerek düzenlenen törenle hemşehr

GÜNCEL 18.02.2014 15:49:54 0
O, Artık Karabüklü

  12 kişilik bir heyetle Karabük’e gelen ve törende  bir konuşma yapan Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Ganire Paşayeva, “Bana böylesine büyük bir itimadı gösteren Sayın Başkanımız Rafet Vergili ve değerli meclis üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu benim için çok büyük bir onur. Bunu bağımsız Azerbaycan adına alıyorum. Ülkemizin toprak bütünlüğü için canlarını veren şehitlerimiz adına alıyorum. Aynı zamanda bizlere Türk Dünyasının birliği ve beraberliğini öğütleyen büyüklerimiz, önderlerimiz adına alıyorum” dedi. Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazandığı dönemlerde çok zor günler yaşadıklarını ifade eden Ganire Paşayeva, şöyle konuştu:

  “O günler çok zordu. Ermeniler topraklarımızı işgal ettiler. Rusya ekonomik ambargo uyguladı. Şehitler verdik. O günlerde babam bizleri bir masaya toplar ve moral vermeye çalışırdı. Bizler dedelerimizin, babalarımızın görmediklerini gördük. Azerbaycan’ın bağımsızlığını, Türk Dünyasında bağımsızlığını kazanan diğer devletleri ve Türk Dünyası arasında ki birlik ve beraberliği gördük ve yaşadık. Hepimiz Türkiye ile ilişkiler yaşadık. O zaman büyüklerimiz bizlere Türk Dünyasının birlik ve beraberliği için çalışmazsanız tarih sizi hiçbir zaman affetmeyecek. Bizlerde o öğütler doğrultusunda yola çıktık ve dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın Türk Dünyasının tüm fertlerini buluşturmak, onlara ulaşmak ve davamızı anlatmaya çalıştık. Bu gün geldiğimiz duruma çok şükrediyorum. İki ülkemiz arasında ki ilişkinin dünyada örneği yok. İnşallah bu bayrağı gençlerimiz çok daha ileriye taşıyacak.” Karabük Başkanı Rafet Vergili ise, atılan bu adım ile Azerbaycan-Karabük ilişkilerinin gerek ekonomik gerekse kültürel alanda çok daha ileriye taşınacağına inandığını ifade ederken, şunları söyledi:

  “Bizim Azerbaycan’la gönül bağımız hiçbir zaman kopmadı. Ben 1980’li yıllarda Bakü’de, Gence’de oldum, ticaret yaptım. O zaman gördüğüm bir şey var; Azerbaycan’da konuşulan lehçenin kökenleri bizim bölgemize, yani Karabük, Kastamonu, Çankırı bölgesine çok benzer, birçok ortak kelime vardır. Bu kelimeler yalnız bu bölgede kullanılır. Zaten biz bu topraklara Azerbaycan yolundan geldik. İnşallah bu yol çok daha açılacak. Şehrimizin tanıtımına katkılarından dolayı Ganire Paşayeva hanımefendiye halkım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu beratın verilmesinde oybirliği ile karar alan meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum.” Karabük Valisi İzzettin Küçük ise, dünyanın artık bir iletişim çağı yaşadığına dikkat çekerken, şöyle konuştu:

  “Her gün yüzlerce insanla görüşüyor ve tanışıyoruz ama bazı insanlar var ki onları tanıdığınızda ‘İyi ki tanımışım’ diyorsunuz. Hayatınızın büyük bir zenginliği olarak görüyorsunuz. Ganire hanım benim içinde, Karabük içinde öyle bir insan. İyi ki buradasınız. Daha önce de değişik defalar geldi, köylerimize kadar geldi. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sanatçılarıyla iştirak etti. Ganire Hanımın kalbi bir büyük ateşle yanıyor. O da büyük Türk Dünyasının birlik ve beraberliği, onu Azerbaycan’da, Türkiye’de ve diğer Türk devletlerinde bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle koşturan o ateş. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sayın Belediye Başkanımıza ve meclisine de bu vefalı davranışından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Karabük’e yakışan vefadır. Ben 10 yıldan fazla bu vefayı yaşadım. Ben sayın vekilime yeniden teşekkür ediyorum. O zaten bizim hemşerimiz, evladımız ve kardeşimizdir. Yalnızca onu resmileştirdik” dedi.

  Konuşmaların ardından Ganire Paşeyava’nın hemşerilik beratı Vali İzzettin Küçük ve Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından takdim edilirken tören karşılıklı hediye sunumu ile sona erdi.

 


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °