Ödemeler online olarak yapılabiliyor

Karabük Belediye Başkanlığı e-Belediye sistemiyle online olarak vatandaşlara hizmet vermeye başlarken vatandaşlar birçok ödeme işlemini e-Devlet üzerinden yapabilecek.

GÜNCEL 31.08.2022 17:51:00 0
Ödemeler online olarak yapılabiliyor

Karabük Belediyesi tarafından e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün e- Belediye sistemiyle vatandaşlara online hizmete başladığının ifade edildiği açıklamada bu sistem “Karabüklüler, herhangi bir komisyon ödemeden birçok işlemi e-Devlet üzerinden yapabilecekler.” denilerek duyuruldu.

Vatandaşların pek çok ödeme vb. işleminin online olarak yapılabileceğinin ifade edildiği Karabük Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Uygulamaya giren e-Belediye sistemiyle vatandaşlar e-Devlet üzerinden borçlarını sorgulayabilecek ve ödemelerini yapabilecek. Uygulama kapsamında; su faturası, ilan, reklam, çevre temizlik vergisi, belediyeye ait taksitlendirilmiş borçların taksitleri, kira gibi birçok alanda sorgulama ve ödeme yapılabiliyor. Sistem dâhilinde ayrıca kamu bankalarına da internet üzerinden ödeme yapabilecek, özel bankalara da su faturaları ödenebilecek. Hayata geçirilen sistem ile tapu işlemlerinde de vatandaşlara büyük kolaylık sağlanıyor. Bundan böyle rayiç bedel belgesi almak için Belediyeye gitmeye gerek kalmayacak. Tapu Müdürlüğünde yapılacak rayiç bedel borç sorgulaması sonucunda ilgili belge sistem üzerinden işlem sahiplerine verilecek.” denildi.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °