Öğrenciler KBÜ´yü tweet yağmuruna tuttu

Karabük Üniversiteli öğrenciler bütünleme tarihlerinin ve yapılma şeklinin sürekli değiştirilmesine tepki göstererek KBÜ´yü twitter gündemine taşırken bir yandan da imza kampanyası başlattı.

GÜNCEL 28.01.2022 14:02:20 0
Öğrenciler KBÜ´yü tweet yağmuruna tuttu

 

Karabük Üniversitesi´nden ilk duyuru 23 Ocak tarihinde gelmiş ve 24 Ocak´ta başlayacak bütünleme sınavlarının ertelendiği duyurulmuştu.

Karabük Üniversitesi´nden yapılan duyuruda, “24 Ocak 2022 tarihinde başlayacak olan bütünleme sınavları hava muhalefeti ve öğrencilerimizden gelen yoğun talepler üzerine bütünleme sınav programında ve saatlerinde hiçbir değişiklik olmaksızın 31 Ocak 2022 tarihinde başlayacak şekilde bir hafta ertelenmiştir. Sevgili öğrencilerimize duyurulur.” denilmişti.

Bütünleme sınavları dolayısıyla Karabük´te bekleyen ve ailelerini görmeye gitmeyen öğrenciler ve ailesinin yanına gidip bütünleme sınavlarına girmek için geri dönen öğrenciler bu karara tepki göstermiş, tatil yapamadıkları, Karabük´te boşuna beklediklerini, ailelerinin yanından erken ayrıldıklarını sosyal medyadan duyurarak sınavların online yapılmasını istemişlerdi.

Bunun üzerine Karabük Üniversitesi´nden 25 Ocak tarihinde yeni bir duyuru yapılarak, “Olağanüstü hava koşulları dikkate alınarak 31 Ocak 2022 tarihinde başlayacak olan Bütünleme Sınavları, sınav takviminde bir değişiklik olmamak üzere ONLINE ve UZAKTAN yapılacaktır. Öğrencilerimize başarılar dileriz.” denildi.

Bu duyuruyu gören KBÜ´lü öğrenciler yeni dönemin başlayacağı zamana kadar şehirden ayrılarak ailelerinin yanına giderek tatillerine başladı.

Karabük Üniversitesi´nden 27 Ocak tarihinde yine bir duyuru yayınlanarak Bütünleme Sınavları´nın tarihlerinin tekrar değiştirildiği ifade edildi.

KBÜ tarafından yapılan duyuruda, “2021-2022 eğitim öğretimi güz yarı yılı bütünleme sınavlarının olağanüstü hava koşulları dikkate alınarak sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmamak üzere 31 Ocak 2022-07 Şubat 2022 tarihleri arasında online ve uzaktan yapılması 24/01/2022 tarihli ve 2022/01-9 sayılı Üniversitemiz Senato Kararı ile kabul edilmişti. Ancak öğrencilerden birimlere gelen öneriler alınarak, 2021-2022 Eğitim Öğretim güz yarı yılı bütünleme sınavlarının yüz yüze olarak, eğitim öğretim akademik takvim süreçlerini aksatmayacak şekilde 07-13 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılmasının uygunluğuna üniversitemiz senatosunca karar verilmiştir. Bilgilendirmeleri bölüm web sayfalarından takip ediniz.” denildi.

KBÜ twitter resmi sosyal medya hesabından paylaşılan bu duyuru yorumlara kapatılırken öğrenciler paylaşılan duyuruyu alıntılayarak, #Kbueonlineistiyor, #kbüonlineistiyor etiketleriyle ve imza kampanyası başlatarak tepki gösterdi.

Twitter´da oluşturulan #Kbueonlineistiyor etiketi 27 Ocak akşam saatlerinde gündeme otururken bugün hala Twitter gündeminde yerini koruyor.

 

Bazı KBÜ´lü öğrencilerin twitterda popüler olan paylaşımları ise şu şekilde:

 

“15 saatlik yol çekiyorum,bilet fiyatları zaten almış başını gitmiş.Bu kadar zahmeti ve maddi zararı sadece 1 hafta için mi çektim!Sizin oturduğunuz yerden yaşadığınız kararsızlık bizim hem cebimizi hem de psikolojimizi yakıyor sayın KBÜ. #Kbueonlineistiyor”

“Bütünlemeye kaldık diye bu cefayı çekmek zorunda değiliz.Öğrenciden önce insanız biz.Bunu düşünerek mantıklı bir karar verin artık.Lütfen. #Kbueonlineistiyor”

“Bütünleme uğruna günlerdir karabükte bekledik.Bizim bekleyişimizi hiçe sayarak sınavları 1 hafta ertelediniz.Tatilimiz heba oldu diye üzülürken şaşırtıcı bir şekilde online kararı aldınız.Bu karara güvenerek gönül rahatlığıyla biletlerimizi alıp evimize döndük#Kbueonlineistiyor”

“Kbü senatosunun mantığını arama çalışmalarına başladık. Mantıksızlıktan başka birşey bulamadık #Kbuonlineistiyor”

“Kimisi yolda kaldı, kimisi Karabük´e geri geldi sınav için, kimisi ise hiç gidemedi. Gerçekten oturduğunuz yerden bir şeyleri halletmek sizin için ne kadar kolay insanların mağduriyetini düşünmüyorsunuz. Madem öyle tatili uzatın sizin bu yaptığınız sorumsuzluk. #Kbueonlineistiyor”

“#Kbueonlineistiyor kardeşim ben 10 gündür şehirde büt için beklerken 8 gün daha bekleteceksiniz öyle mi? Lafa gelince en sağlam alt yapıya sahip online eğitim online sinav yapiyoruz diyorsunuz. Sınıfta bilgisayardan girmekle evde girmek arasında ne fark var. İmdat ya imdat”

“İlk önce sınavlar ertelenmeyecek deyip sınava saatler kala sınavları ertelediler, daha sonra online olacak diye açıklama yapıp Karabük´te kalan öğrenciler memleketlerine gitmişken sınavlar online olmayacak diye açıklama yapıyorlar. Evet arkadaşlar #Kbueonlineistiyor”

“Bilet fiyatları öğrencilere yeteri kadar yükken, öğrenciler evlerine geri döndüğünde kararın geri çekilmesi hem psikolojik hem de maddi açıdan öğrencileri zor durumda bırakmıştır. Online sınav kararı bir an önce geri gelmelidir . #kbüonlineistiyor”

“Online olup olmaması gram umrumda değildi ama konu binbir zorlukla okuyan öğrencinin mağdur edilmesi hatta mağduriyetin ötesinde dalga geçilmesi!!! #Kbueonlineistiyor”

Ayrıca KBÜ tarafından yayımlanan ‘Karabük Üniversitesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Önlisans-Lisans Akademik Takvimi´ne göre bahar yarıyılı derslerinin başlama tarihi 7 Şubat olarak görülüyor. Buna göre öğrenciler hem yeni dönemin derslerine girerken hem de bir önceki dönemin bütünleme sınavlarına girecekler.

/resimler/2022-1/28/1403265616895.jpg

/resimler/2022-1/28/1403392660978.jpg

/resimler/2022-1/28/1403505786299.jpg


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °