Öğrencilerden Gurur Veren Anma Töreni

Suriye´nin El Bab bölgesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı´nda şehit olan istihkam Uzman Onbaşı Umut Aytekin şehadetinin ikinci yılında Şehit Umut Aytekin Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programla anıldı.

GÜNCEL 11.02.2019 14:29:48 0
Öğrencilerden Gurur Veren Anma Töreni

 

Öğrencilerin yürüyüşteki ilk durakları Karabük Mezarlığında bulunan Şehit Umut Aytekin´in kabri oldu. Şehidin mezarı başında tüm şehitler için dualar edildi.

Mezarlıktan ayrılan öğrenciler buradan şehidin baba ocağına kadar bayraklar eşliğinde yürüdüler. Öğrenciler, veliler, idareci ve öğretmenler şehidin baba ocağında Şehit Umut Aytekin´in  babası Hasan Aytekin, annesi Zehra Aytekin ve Şehit Alican Öztürk´ün babası Ali Öztürk tarafından karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından okulda şehit adına düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin şiirleri okundu. 7. sınıf öğrencisi Feyzanur Şimşek şiirini okurken gözyaşlarına hakim olamadı. Şiiri okuyan Şimşek şiirini ardından şehidin annesi ve babasına sımsıkı sarıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Akbaşın Şehit Umut Aytekin´in annesine çiçek takdim etmesinin ardından anma programı son buldu. Şehidin babası Hasan Aytekin;´´ Bu günümüzde bizleri yanız bırakmadınız teşekkür ederim. Biz çok gururluyuz, biz çok memnun olduk. Allah hepinizden razı olsun.´´ dedi.

 


Salı 28.8 ° / 7.2 °
Çarşamba 29.2 ° / 12.9 °
Perşembe 25.9 ° / 8.4 °