ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ TÖRENLERLE KUTLANDI

Karabük Merkez ve Safranbolu ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi

GÜNCEL 24.11.2015 16:33:50 0
ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ TÖRENLERLE KUTLANDI

Misak-ı Milli Meydan´ında düzenlenen törende, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz´ın Atatürk Anıtı´na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Törene, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Daha sonra Sunal Tülbentçi Öğretmenevi´nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Etkinlikte bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Toplumların geleceğinin hangi yönde şekilleneceği, hangi yönde gelişeceği, nasıl bilinçleneceğini planlıyorsak eğer, öğretmenimizin değerini, onun eğitim vereceği insanları ona kul etmeye, öğrenci etmeye ihtiyacımız var. Dünyayı yönete her büyük lider mutlaka bir öğretmenin eseri. Dünyanın her noktasında cehaleti yenmenin tek çaresi öğretmen. Bu güzel değerleri barındıran değerli öğretmenlerin bu gününün tebrik ediyorum.
“Yine burada bulunan bulunamayan rahatsızlığı hastalığı sebebiyle gelemeyen öğretmenlerimize Allah´tan şifalar diliyorum. Bugünlere erişemeyen öğretmenlerimize de Allah´tan rahmet diliyorum. İnsanın arkasından açık kalan hayır kapısı açık kalan bir kaç nokta var. Çeşme yaptırırsanız, oradan su aktığı müddetçe insanlar dua eder, arkanızdan dua eder. Hayırlı nesil yetiştirmiş olan öğretmenlerimizin de evlatlar olarak bizler onların arkasından dua ettikçe amel defterlerinin hayır kısmının işlemeye devam ettiğini düşünmekteyim. Bu vesile ile Öğretmenler Gününüzü tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise; “ Hem dünyada hem ülkemizde de pek çok mesleğin ona has gününü kutluyoruz, anıyoruz. Ama inanın 45 yaşındayım öğrenciliğimizi de sayarsak 7 yaşından beri 38 yıldan beri öğretmenler gününü kutluyoruz. 22 yıldan beri de diğer mesleklerle bir şekilde görüşüyoruz hakikaten öğretmenler günü tam manasıyla dopdolu ve değerini hak ederek kutlanıyor diye düşünüyorum. Bunun altında yatan da eğitim. Her şeyin başı, her türlü ilmin, bilimin, idareciliğin aklınıza ne geliyorsa hepsi eğitim ve eğitmenin elinden çıkıyor. Dünyaya geliyorsunuz ilk öğretmenimiz annelerimiz, yanında babalarımız ondan sonra sosyal hayata giriyorsunuz okulda öğretmenlerimiz. Öyle bir medeniyetten öyle bir kültürden geliyoruz öyle bir inancımız var ilk emri oku. Tüm peygamberlerin ilk vazifesi eğitim, eğitimli toplumu dönüştürmek, yanlışları düzeltilmesi, toplumlara insanlara doğruların hâkim olması. Dünyada huzurla yaşamak istiyorsanız, dünyada güzellikler içinde yaşıyorsanız bunun temeli yine eğitim. Eğer biz eğitim meselemizi güzel bir şekilde çözebilirsek belki de hiç bir meselemiz, çözüme ulaşmayan, bizi sıkıntıdan kurtarmayacak hiçbir meselemiz kalmayacak ” dedi.
Konuşmaların ardından İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin mini konserine geçildi. Muhteşem bir konser veren öğrenciler uzun süre alkışlanırken konserin ardından göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin törenine geçildi. Yemin töreni sonrasında Öğretmenler Günü nedeni çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program verilen kokteyl ile sona erdi. 

KARABÜK MERKEZDE 24 KASIM
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yenişehir Atatürk Anıtı´nda çelenk sunum töreni düzenlendi.
Karabük Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm öğretmenler adına Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunumunun töreninin ardından kutlama programı 100. Yıl Kültür Merkezinde devam etti.
Programa, Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı J.K.Albay Cihan Ulukaya, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Güneş, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Göreve yeni başlayan ve emekli olan öğretmenler adına yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Kutlama programı il genelinde düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilerin şiir ve kompozisyonları okuması ile devam etti.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin ´Yemin Töreni´ ile devam edilen törende emekli olan “Hizmet Şeref Belgesi” almaya hak kazanan öğretmenlere ve il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı J.K.Albay Cihan Ulukaya ve Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Güneş tarafından verildi.
Kutlama programı Öğretmenler Korusunun seslendirdiği şarkılarla sona erdi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °