Öğretmenler Müjde!

Başbakan Binali Yıldırım, “Önümüzdeki ay içinde 20 bin öğretmenin atamasını yapmış olacağız, bundan sonra da ihtiyaç olduğunda yine öğretmen atamalarını yapmaya devam edeceğiz' dedi.

GÜNCEL 31.05.2017 01:24:55 0
Öğretmenler Müjde!

 

Başbakan Binali Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü´nde iftar yemeğinde buluştu.

Ramazan ayının huzur, mutluluk içinde bereket dolu geçmesini dilediğini belirten Yıldırım, “Aşık Mahsuni Şerif şöyle diyor: ‘Adaletin A harfini sen yazdın, zorlukları sen öğrettin, hesabı keşfettin, atomu ezdin, sana tüm engeller kul öğretmen´. Bir sevgi ancak bu kadar güzel, içten anlatılır. Bu topraklarda yetişmiş kıymetli ozanımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Sizler ülkemizin aydınlık geleceğini inşa ediyorsunuz, geleceğimiz olan gençleri öğretiyor, eğitiyorsunuz. Bunun bir örneğini Fatih Sultan Mehmet´te de açık şekilde görebiliriz. İstanbul´un fethinin 564´üncü yılını kutladığımız bu günlerde Sultan Fatih ve onu yetiştiren hocası Akşemseddin´i de rahmetle anıyorum. Bugüne kadar bu güzel yurdumuzda bu topraklara eser kazandıran her bir isim sizler gibi kıymetli öğretmenlerimizin elinde şekillenmiş, sizlerin elinde yetişmiştir. Üstlendiğiniz bu görev sizlerin ve öğretmenlik mesleğinin değerini tarif edilemez bir noktaya taşımaktadır. Yetiştirdiğimiz nesiller, ülkemizin yarınları ve en kıymetli hazineleridir. Sizler bizim başımızın tacısınız” ifadelerini kullandı.

 

Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti: “Sizlerin tabii şartlarınızı daha da iyileştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız, gereken her türlü iyileştirmeyi yapacağız. Her gün eğitim ordumuza yeni neferler kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.

Önümüzdeki ay içinde 20 bin öğretmenin atamasını yapmış olacağız, bundan sonra da ihtiyaç olduğunda yine öğretmen atamalarını yapmaya devam edeceğiz. Birlikte Türkiye olmanın gayreti içinde olacağız. Cemil Meriç ‘En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir´ diyor. Sizlerin işinizi büyük bir fedakarlıkla yaptığınızı çok iyi biliyorum. Bizler adına okuttuğunuz yavrularınızın yanaklarından öpün, sınıflarınızda sevgiyi yeşertin, köylerinize bulunduğunuz ilçelere birliği, beraberliği, vatan sevgisini, millet sevgisini aşılamayı ihmal etmeyin. Hiçbiriniz yalnız değilsiniz, bizler her zaman sizin yanınızdayız. Yaklaşın yaz tatilinizi sağlık ve mutluluk içinde geçirmenizi diliyorum”  

 


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °