'Olumlu etkileşim açısından önemli bir kazanç sağlamaktadır'

Toplum Hizmeti Projesi Kapsamında FMV Ayazağa Işık Lisesi ve Erenköy Işık Lisesi öğrencileri Konarı İlk-Ortaokulunu ziyaret etti.

GÜNCEL 11.12.2017 23:11:44 0

 

70 öğrenci ve 9 öğretmen eşliğinde okullarımızı ziyaret eden öğrenci grubu, proje kapsamının ilk aşamasında sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri ve Köy gezisi, Konarı İlk-Ortaokulu öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdiler. Konu ile ilgili Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, “Bu tür faaliyetlerin farklı şehir ve kültürlerin birbirlerini daha iyi anlamaları, kendi yaşantıları ile diğer öğrenci grubu yaşantılarını karşılaştırma imkanı sunması ve karşılıklı olumlu etkileşim açısından önemli bir kazanç sağlamaktadır. Yine bu yıl benzer bir çalışma da Şırnak ve Bingöl İlinden gelen öğrenci gruplarının misafir edilmesi şeklinde gerçekleştirildi.” dedi.
Projenin ikinci aşaması Nisan-Mayıs döneminde gerçekleştirileceği, yapılan ziyarette belirlenen konular ile ilgili gelen öğrenci grubu kendi okullarında kampanyalar düzenleyerek elde edilen gelirler ile okulun istek ve bazı ihtiyaçlarını karşılayacakları ifade edildi. Program kapsamında gelen öğrenci grubuna Konarı İlk-Ortaokulu yönetici ve öğretmenleri misafirperverliklerini gösterirken, yöresel ikramlarda bulundu. Öğrenci grubu Safranbolu gezisinden sonra ilçeden ayrıldı.


Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °