Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi´nden üyelerine müjde üstüne müjde

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Mescier D.Ç.´de çalışan üyelerinin kademe sistemine geçtiğini, Boskay Metal ve Işık D.Ç.´de yetki tespitini aldıklarını, imzaladıkları ilk toplu iş sözleşmesinde %87 üc

GÜNCEL 6.02.2022 16:52:09 0
Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi´nden üyelerine müjde üstüne müjde

 

Mescier Demir Çelik Şirketinde, Özçelik İş Sendikası´na üye olan 730 işçi kademe sistemine geçiş yaptı. Özçelik İş Sendikası ile Mescier D.Ç yetkilileri arasında süren uzun görüşmeler sonrasında yapılan anlaşmaya göre taban ücret net 5 Bin TL oldu. Mescier D.Ç çalışanlarının eski günlük yevmiyelerine de ortalama %35 oranında artış yapıldı.

Mescier D.Ç´nin Bartın´daki fabrikasına giden Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, sendika üyesi olan işçileri kademe sistemine geçiş ile ilgili bilgilendirdi.

/resimler/2022-2/6/1655025395118.jpg

Mescier çalışanları tarafından sevinçle karşılanan Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz,  “Bir süredir Mescier D.Ç yetkilileri ile işçilerimizin kademe sistemine geçişi ile ilgili çalışmalar yapıyorduk. Kademe sistemine geçiş ile birlikte en düşük taban maaş artık 5 Bin TL oldu ve eski yevmiyeler de ortalama %35 oranında arttı. Mescier´deki üyelerimiz bu gelişmeden memnunlar. Değerli üyelerimiz memnuniyeti,  bizim de memnuniyetimizdir. Bartın´daki çelik işçisinin kademe geçişinde özveri de bulunan Mescier Ailesine de üyelerimiz ve sendikamız adına teşekkür ediyorum.” dedi. 

Yılmaz, ayrıca 2023 ocak ayında Mescier D.Ç´de başlayacak olan Toplu İş Sözleşmesinde de iyi haklar almaya devam edeceklerini de vurguladı.

Kendi iş kolunda faaliyet gösteren iş yerlerinde örgütlenme çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, Karabük´ün tanınmış sanayicileri olan Pehlivan Baylan´a ait Işık Çelik ve Uğur Bostancıoğlu´nun sahibi olduğu Boskay D.Ç´de ‘Yetki Tespiti´ aldı.

Kardemir, Karçel ve Kardökmak A.Ş ile Mescier D.Ç´de yetkili sendika olan Özçelik İş Sendikası, Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz önderliğinde yaklaşık bir ay önce toplam işçi sayısının 3 Bin 500´ü bulduğu bölgedeki haddehaneler ve izabe ocaklarında da yetkili sendika olabilmek için üye kayıt çalışmalarına başlamıştı. İlk olarak Çağ Çelik D.Ç´de örgütlenen Özçelik İş Sendikası, burada yetki tespitini almış ardından Çelikoğlu D.Ç´de yetki tespitini alarak hemen ardından bakanlık tarafından yetkili sendika ilan edilen Özçelik İş, şimdi de Işık Çelik ve Boskay D.Ç´de üye kayıtları yaparak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki tespitini aldı.

247 işçinin çalıştığı Boskay Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinde 137, 159 işçinin çalıştığı Işık Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş´de 111 üye yapan Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, bu işyerlerinde de yetkili sendika olma yolunda adımını attı.

En büyük hayalinin ‘sendikasız çelik işçisi kalmaması´ olduğunu her fırsatta söyleyen Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, “Allah´ın izni, çelik işçisinin de isteği ile yaşadığımız bu coğrafyada kendi iş kolumuzda sendikasız iş yeri kalmaması için büyük bir çalışma başlattık. En kısa zamanda bölgemizdeki tüm Demir Çelik sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde yetkili sendika olmayı amaçlıyoruz. Bu sayede hadde işçilerinin gelirleri, sosyal hakları ve bununla birlikte yaşam çitaları da yükselecek. Sayıları Kardemir işçilerini bulan haddehane çalışanlarının gelirlerinin artması, Karabük ekonomisine ve piyasalara da olumlu yansıyacaktır.” dedi.

/resimler/2022-2/6/1656007598829.jpg

Özçelik İş Sendikası ile Çelikoğlu Demir Çelik arasında imzalanan ilk Toplu İş Sözleşmesi kapsamında yüzde 87 gibi rekor bir ücret artışı yapıldı. Özçelik İş Sendikası ile Çelikoğlu Demir Çelik arasındaki 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için imza töreni düzenlendi. Törene Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel, Genel Sekreter Hicret Bozoklu, Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Çelikoğlu Demir Çelik sahibi Remzi Özçelik katıldı.

Çelikoğlu Demir Çelik Sanayi Limited Şirketinde, geçtiğimiz günlerde Özçelik İş yetkili sendika olmuştu. Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, Çelikoğlu D.Ç´de yetkiyi alır almaz ilk Toplu İş Sözleşmesini (TİS) işverenle imzaladı. 330 işçiyi kapsayan 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi´nde en düşük taban maaş, net 5 bin 300 TL oldu.

Özçelik İş Sendikası ile Çelikoğlu arasında bir süredir devam eden TİS anlaşmasının içinde, yılda 4 ayrı net 3´er Bin TL ikramiye, yine ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramlarında net 2´şer bin TL bayram ikramiyesi yer alıyor. Geniş kapsamlı sosyal hakların da yer aldığı TİS anlaşmasında, doğum, çocuk, evlenme, ölüm, öğrenim ve vasıta yardımı gibi maddelerde bulunuyor. Ayrıca yıllık 1,5 ton kömür yardımı da sosyal hakların içinde yer alıyor.

/resimler/2022-2/6/1656507321257.jpg

TİS imza töreninde açıklamalarda bulunan Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel, “Arkadaşlarımızın bahsettiği gibi kısa süre önce başlattığımız örgütlenme çalışmaları neticesinde tespitimizi ve yetkimizi aldık. Bu süreçte çalışanların demokratik haklarına saygı duyan hoşgörüyle karşılayan Sayın Remzi Özçelik´e teşekkür ediyorum. Daha sonraki süreçte toplu sözleşme masasında da bizimle beraber ortaya koyduğumuz tüm talep ve isteklere olumlu yaklaşarak, bugün Çelikoğlu´nda bayram havasında bir toplu sözleşme olması için elinden geleni yapan, katkı veren Remzi Çelikoğlu´na tekrar teşekkür ediyorum. Burada artık sendika, işveren, çalışan ortak bir paydaş olduğunu, beraber çalıştığımızı ortaya koyduk. Bundan sonra da beraber çalışacağız. Çelikoğlu´nun daha çok üretmesi ve kazanması için hep beraber el ele vereceğiz. Biz artık şunu biliyoruz, Çelikoğlu kazanıyor, emekçiler ve işçiler de kazanıyor. Bunun için bu bayram havasındaki toplu iş sözleşmesinin Çelikoğlu işletmesine, Çelikoğlu çalışanlarına ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum. Karabük´te ve Türkiye´de örnek bir tavır sergilediği, örnek bir sanayici olduğu için, sendikal yapıya saygı duyduğu için tekrar Remzi Özçelik´e teşekkür ederiz.” dedi.

/resimler/2022-2/6/1657147477891.jpg

Özçelik İş Sendikası Genel Sekreteri Hicret Bozoklu, yaptığı konuşmada, “Bakanlıktaki görevim gereği çalışma sürem boyunca binlerce toplu iş sözleşmesi gördüm. Bugün burada imzaladığımız toplu sözleşme, ilk toplu sözleşme olduğunun göz önüne alındığında, çalışma hayatına örnek olabilecek nitelikte bir toplu sözleşme. Öncelikle işvereni tebrik ediyorum. Sendikanın burada örgütlenme sürecinde son derece olgun, yasalara uygun bir davranış sergiledi. Ülkemizin gerçekleri hepimiz biliyoruz. Birçok işletme sendikaya üye oldu diye işçilerin işten atıldığı bir dönemde, tüm çalışanların yaklaşık %14´ü sendikalı olduğu bir dönemde, Çelikoğlu işverenimiz büyük bir özveri ve anlayış göstererek, sendikanın burada örgütlenmesine irade göstermiş, örgütlenmeyi kabul etmiş, işçilerin anayasal haklarını kullanmalarına müsaade göstermiş ve büyük bir anlayışla barış süreci içerisinde burada toplu sözleşmeye ulaşılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

/resimler/2022-2/6/1657450936762.jpg

TİS imza töreninde konuşan Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ise, “Kısa bir süre önce sendikal örgütlenmemizi tamamlayarak, yetki aldığımız Çelikoğlu işyerimizde iyi haklar kazanarak, Karabük´e örnek olacak bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Ben bu süreçte Çelikoğlu işçisinin örgütlenmesine ve toplu iş sözleşme haklarına saygı duyan Çelikoğlu Yönetim Kurulu başkanı Sayın Remzi Özçelik´e sizler huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Karabük´e, Çelikoğlu işçisine bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesi hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 Çelikoğlu Demir Çelik Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Özçelik ise sendika yetkililerine teşekkür etti.

TİS imza töreninin ardından Çelikray işçileri ile bir araya gelen Özçelik İş Sendikası yöneticileri, işçiye toplu sözleşme ile ilgili bilgiler veren birer konuşma yaptılar.

/resimler/2022-2/6/1658051405760.jpg


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °