ÖZEL İDARE VE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Şenler ve Kahyalar grup yollarında ağaçlandırma çalışması yapan İl Özel İdare ve Karabük Orman İşletme Müdürlüğü örnek bir çalışmaya İmza attı

GÜNCEL 5.02.2016 16:47:35 0
ÖZEL İDARE VE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

 

Şenler ve Kahyalar grup yollarında yapılan ağaçlandırma çalışmasına Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Adakan, Şenler Köyü Muhtarı Ziya Akçin, Kahyalar Köyü Muhtarı Yüksel Öztürk katıldı.
İl Genel Meclisi üyesi Hasan Adakan, İl Genel Meclisi üyeleri olarak Karabük Merkez grup yollarında sıkıntılı olan yerlerde genişletme çalışmaları yaptıklarını ifade ederek; “Yol genişletme çalışması yapılan yerlerde ağaçlandırma ihtiyacı varsa Orman İşletme Müdürümüz ile istişare ederek bu yollarımızın ağaçlandırmasını ve Özel İdare olarak bizde makine parkından katkı yaparak bu yolları ağaçlandırıyoruz. Önümüzdeki aylarda da diğer grup yollarımızda bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu projemize katkı veren Orman İşletme Müdürlüğümüze ve İl Özel İdaremize teşekkür ederim” dedi.
Ağaç dikimi ile ilgili kısa bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım; “Ağaçlandırma çalışması ile hem grup yolunda meydana gelecek heyelanlara karşı tedbir alınmış olunuyor hem de yol kenarlarında yeşil alanlar oluşturuluyor. Özel İdare Genel Sekreterimiz, Orman İşletme Müdürümüz, muhtarlarımızla Akasya ağacı dikeceğiz, inşallah hayırlı olur” dedi.
Daha sonra ise Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy: “Bugün Burada İl Özel İdaremiz Genel Sekreterliğimiz, İl Genel Meclisi Başkanımız, İl Genel Meclisi Üyemiz ve Şenler Köyü Muhtarımızla Birlikteyiz. Bu saydığım kurumlarla işbirliği içerisinde bir köy yolunun ağaçlandırma çalışmasını yapıyoruz. Bu tablo Karabük Orman işletme Müdürlüğü açısından güzel bir tablo. Buradan sonra Kâhyalar Köy Yolunda da benzer bir çalışma yapacağız. Umarım bu çalışmamız diğer köylere de örnek olur. Hemen hemen tüm köy yollarında da bu çalışmamıza devam edeceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu.
UZUN, “BURADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Son olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun: “Meclis Başkanımız ve Orman İşletme Müdürümüzün de dediği gibi burada bir ilki başlatıyoruz. Sağ olsun Orman İşletme Müdürümüzde bize çok güzel bir destek veriyor. Bildiğiniz gibi geçen sene bu yolların sıkıntılı olan bölümlerinde genişletme çalışması yapmıştık. Bu genişlemeyi yaptıktan sonra heyelanları önlemek amacıyla bir çalışma başlatmak istedik. Sağ olsun Orman İşletme Müdürümüzde bize destek verdi. Karabük´ümüzün %70´i orman desek de yinede bu tür yerlerimizde ağaçlandırma yapmak önemli. Ben bu konuda İl Genel Meclisi Başkanımıza ve Orman İşletme Müdürümüze teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi olarak da gerçekten büyük ve güzel çalışmaların içerisindeyiz. Ben bu ağaçlarımızın da yol boylarında en azından bir gölgelik olarak kalacağına inanıyorum” diye konuştu.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °