Pedersen İlk Entrenmana Çıktı

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir D.Ç Karabükspor`un İngiltere’nin Blackburn Roves FC takımından transfer ettiği Morten Gamst Pedersen takımla berebar ilk antrenmanına çıktı.

SPOR 30.08.2013 12:53:10 0
Pedersen İlk Entrenmana Çıktı

Taraftarların yoğun ilgisi ile karşılaşan Pedersen, Tolunay Kafkas nezaretinde gerçekleştirilen idman sonrası fotoğraf çektirerek taraftarlara imza dağıttı.
İdman sonrası kulüp binasında açıklama yapan 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Karabükspor için elinden gelen katkıyı vererek ileride büyük başarılara imza atmak istediğini söyledi.
Daha önce prensipte anlaştığını ancak transferindeki pürüzleri halletmek için İngiltere’ye geri gittiğini anlatarak, 'Daha önce ufak pürüzler vardı transferde. Bugün bunları tamamlayıp transferi gerçekleştirdik. Uzun bir görüşmemiz oldu ve küçük pürüzleri hallettik. Bu yönde çok mutluyum. Elimden geldiği kadar kulübe katkım olacak ve ileride büyük başarılara imza atacağız' dedi.
Türkiye’yi daha önce duyduğunu ve Karabükspor’un eski oyuncusu Shelton’un arkadaşı olduğundan gerekli bilgilere sahip olduğunu anlatan Pedersen, “Blackburn’da daha önce oynadığım Tugay Kerimoğlu’ndan çok fazla Karabük’le ilgili bilgiler aldım. Taraftarların çok ateşli olduğunu duydum. Umarım güzel günler bizi bekliyor. Şehri fazla gezme şansım da olmadı. Geçen hafta sadece kulübün tesislerini ve hastaneyi gördüm. Tanıştığım insanlar çok sıcak kanlı ve onlara oynayacağım futbol ile teşekkür edeceğim” açıklamasında bulundu.
Öte yandan kırmızı-mavili ekip yeni transferini Gençlerbirliği maçında oynatmak için işlemleri başlattığı öğrenildi.
9 yıldır İngiltere’nin Blackburn Roves FC takımının forması giyen ve her iki kanadı da iyi kullanan, Norveç Milli Takımı`nın oyuncusu, 31 yaşındaki Morten Gamst Pedersen’in futbol kariyeri oldukça dikkat çekici. Pedersen, Premier Lig’de 259 maçta ağlara 34 gol atarken, 44 kez de asist yaptı. Premier Lig’in bir alt ligi olan Tippeligaen de ise 22 gol ve 8 asisti bulunuyor. Norveç Milli Takımı`nda da yer alan tecrübeli oyuncunun, burada çıktığı 74 resmi müsabakada da 16 golü bulunuyor.


Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °
Cumartesi 16.6 ° / 3.4 °