“PKK Kerkük´te refanduma katilacak”

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak´ın kuzeyinde IBKY tarafından yapılmak istenen bağımsızlık referandumuna PKK´lıların da katılacağını belirtti.

GÜNCEL 16.08.2017 22:52:57 0
“PKK Kerkük´te refanduma katilacak”


Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı ve Kerkük´ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, 10 Ağustos´ta Kerkük´e gerçekleştirdiği çalışma ziyareti ardından yazılı açıklamada bulundu. Yavuzaslan, “Irak kuzeyinde yapılması planlanan bağımsızlık referandumunda hem Sincar´daki PKKlılar hem de Kerkük içine vali tarafından getirilen PKKlılar aileleriyle katılacaklar. Kerkük Yüksek Seçim Kurulu´nun referandum için hiçbir liste hazırlığı ya da çalışması yok. Bölgesel Kürt Yönetimi´nin Erbil´den Kerkük´e getireceği seçim komisyonu ile referandumun yapılması planlanıyor. Türkmen ve Arapların boykotu ile oylama bu komisyonun listesi ile yapılacak. Kerkük Valisi emri ile PKKlılar aileleriyle oylamaya katılması planlanıyor” dedi.
PKK´lılara Kerkük´te oldukça rahat hareket edebildiklerini belirten Güngör Yavuzaslan, 'Vali Necmettin Kerim makamında terör örgütünün bazı yöneticilerini ağırladı. Kerim, 2013 Eylül´ünde de Kandil´e giderek örgütün dağdaki lideri Cemil Bayık ve yönetimde yer alan Sabri Ok ile Öcalan posterleri altında buluşmuştu. Bugün Kerkük´te İmam Kasım ve İskan mahallelerinde artık PKK´lılar yerleşmiş durumda” diye konuştu.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °