Rektör Uysal`a ve Karabük`e Büyük Onur

Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ‘Fahri Doktora’ unvanı verdi.

EĞİTİM 2.12.2013 13:45:00 0
Rektör Uysal`a ve Karabük`e Büyük Onur

Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Kamu Yönetimi Akademisi tarihindeki dördüncü ‘Fahri Doktora’ unvanını Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a verdi. Bugün itibariyle tarihinde dört fahri doktora unvanı veren Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bünyesindeki Kamu Yönetimi Akademisi ilk Fahri doktora unvanını 18 Aralık 1998 tarihinde Moldova’nın bağımsızlığından sonra kamu yönetiminin yapısını değiştiren ve akademinin kuruluşuna büyük katkısı olan Prof. Dr. Americo Ramos Dos Santos’a, ikincisini 21 Mayıs 2010 tarihinde Akademinin kurucusu ve ilk rektörü Prof. Der. Mihail Platon’a, üçüncüsünü 21 Mayıs 2013 tarihinde Moldova’nın bağımsızlığını ilan eden ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mircea Ion Snegur’a ve dördüncüsünü de 28 Kasım 2013 tarihinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a verdi.

Moldova Cumhuriyeti Milli Marşı’nın okunması ile başlayan ‘Fahri Doktora’ törenine; Moldova Türkiye Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü Prof. Dr.Vasile Marina ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oleg Balan, Romanya Andrei Saguna Constanta Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aurel Papari, Kamu Yönetimi Akademisi akademisyenleri, idarecileri ve çalışanları katıldı. Yaptığı selamlama konuşmasında Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bünyesindeki Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü Prof. Dr.Vasile Marina, “Bugün akademimiz için çok önemli bir gündür, çünkü değerli misafirimiz ve arkadaşımız Türkiye’de Karabük Üniversitesi Rektörü olan Sayın Burhanettin Uysal’a Fahri Doktora unvanı vermek için bu özel töreni düzenlemiş bulunmaktayız. Bu oldukça prestijli onur unvanını verme fikri, akademimizden profesörler, çalışanlar ve idareciler olarak Karabük Üniversitesi’ne yaptığımız bir ziyaretten sonra oluştu. Günümüzde, dünya üzerindeki bütün ulusların kültürleri ve gelenekleri ile ilişkili olarak, ‘bilgi temelli evrensel toplum’ terimi, tüm dünyada daha sık kullanılmaya başlamıştır. Türk insanının kültürünü ve geleneklerini tanıma fırsatı bulduk. Anladık ki, Türk insanı, gerçek birer vatansever olarak, kültürüne ve geleneklerine sahip çıkıyor. Fakat aynı zamanda, bu kültür ve gelenekleri diğer tüm uluslarla paylaşmak da istiyorlar. Böyle bir kültür ve güçlü geleneklere sahip olmadan, AB ve dünya genelinde bir güç olabilecek gelişme seviyesine ulaşmak Türk ulusu açısından mümkün müdür? Tabii ki değildir. Türk otoriteleri, eğitime çok değer veriyor ve eğitim sistemini geliştirecek her şeyi yapmak istiyorlar; üniversite sayısını artırmak, laboratuar sayısını artırmak, eğitimcilerin eğitimine yatırım yapmak gibi. Ancak altını çizmek isterim ki, her çeşit bilgi faydalı değildir. Örneğin, bilim insan ömrünü uzatmayı mümkün kıldı, ancak insanoğlunun gerekli akli ve duygusal özelliklerinin de aynı doğrultuda devam edeceğini garanti edemiyor. Diğer bir örnek de; güzel görünüme sahip meyve ve sebze yetiştirebildiğimiz halde, bunların tatlarının ve besin değerlerinin aynı kalacağını garanti edemeyişimizdir. İşte bu yüzden, bilgi gelişimi, insanların ve toplumun ilgi alanlarına yöneltilmelidir.”dedi.

 

  “Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı Tebrik Ediyoruz”

  Romanya’daki Andrei Saguna Costanta Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Aurel Papari de, “Bu törene konuşmacı olarak katılma fırsatı verildiği için son derece sevinçliyim. Avrupa Birliği tarafından finanse edilmiş Karadeniz Havzası projesine müşterek niyetinizden dolayı hepinize teşekkür etmek isterim. Bugünkü tören, dostluğun asil işareti altında gerçekleşmektedir. Bu proje bize, bir arada olma ve birlikte büyük işler başarma şansını tanıyor. Değerli Prof.Dr. Burhanettin Uysal’ı tebrik ediyoruz. Projenin gelişimini destekleyen üniversiteler; Romanya’dan Andrei Saguna Üniversitesi, Moldova Cumhuriyeti’nden Kamu Yönetimi Akademisi, Gürcistan ve Azerbaycan’dan üniversiteler ve gelecekte aramıza katılabilecek diğer 40 üniversitedir. Büyük bir üniversiteler birliği oluşturulacak ve bu insan değerleri bilgisine sahip ortak üniversiteler, yüksek akademik prestije sahip kişiler ve iyi çalışmalarla, kurumlarımız arasındaki bağı ve uluslarımız arasındaki dostluğu kuvvetlendirecektir. Bugünün etkinliği, aramızda imzalanan protokoldür. Bugünün değerini artıran şey, Burhanettin Uysal’ın çok taraflı ilişkilerimizi onaylayan olağanüstü kişiliğidir” diye konuştu.

 

  “Onur Duydum”

  Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti’ye teşekkür eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, şunları söyledi:

  “Bana fahri doktora onuru veren Moldova Cumhurbaşkanı Sayın Nicolae Timofti ve Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü Sayın Vasile Marina’ya en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Onursal doktora unvanından onur duydum. İlişkilerimizin işbirliği ile daha da gelişeceğini umuyorum. Gerçek bir işbirliği için dostluk her şeyden önemlidir. Dostluk ilişkilerimizi kurmamız gerekir. Bugünün olayı dostluk ve işbirliği ilişkilerinin gelişmesi için bir platformdur. Bana fahri doktora unvanı onuru verdiğiniz ve kendimi sizlerden biri gibi hissettirdiğiniz için teşekkür ediyorum.”

  Seçkin insanlara verildiğini belirten Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü Prof. Dr. Vasile Marina, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a Fahri Doktora unvanı verilmesine ilişkin 5 Kasım 2013 tarihli senato kararını okuyarak Rektör Uysal’ın biyografisi hakkında bilgiler verdi. Binişini giyen Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, içinde bulunulan anın önemi ile derinden etkilendiğini belirterek, kendisine verilen bu yüksek payeden dolayı yetkililere içtenlikle teşekkür etti.

  Moldova Kamu Yönetimi Akademisi’nde Fahri Doktora unvanı verilmesi için alınan Senato Kararını; Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı, Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı, Akademi Senatosu Başkanı, Akademi Senatosu Başkan Yardımcısı, Moldova Cumhuriyeti Merkez Seçim Kurulu Başkanı, Belediye Başkanı, Moldova Cumhuriyeti Parlamento Temsilcisi ve Akademinin Akademisyenlerinden oluşan 25 kişilik senato üyeleri imzalıyor.

  Kamu Yönetimi Akademisi’nde üçüncü kez bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Moldova Türkiye Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ise, “Karabük Üniversitesi Rektörünü kariyerinin bu önemli gününde tebrik etmek için izninizi istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir temsilcisi olarak, bu özel etkinlikten dolayı büyük gurur duyuyorum. Bununla siz, Karabük Üniversitesi’ne ve Rektörüne karşı cömertliğinizi gösterdiniz. Aslına bakarsanız, Rektör Vasile Marina’nın da belirttiği gibi, bilgi ve öğretiler, kültüre ve geleneklere dayanmadığı müddetçe kullanışsızdır. Jest ve mimiklerinizle, size müteşekkir olduğumuzu onayladığınızı anlıyorum” dedi.

  ‘Fahri Doktora’ töreni hep bir ağızdan okunan Kamu Yönetimi Akademisi marşı ile sona erdi.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °