Restorasyon İçin Start Verildi

Bağlar Hamamı ve Muallimler Birliği Binasının yanı sıra, Kıranköy’den Eski Çarşıya kadar uzanan pek çok tarihi evin ve 23 tarihi çeşmenin restorasyonu için start verildi.

GÜNCEL 19.11.2013 13:15:43 0
Restorasyon İçin Start Verildi

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu’da restorasyon çalışmaları kapsamında bir çok tarihi ev ve 23 tarihi çeşmenin restorasyonu için çalışmalar başladı. Uzman kadrosu ile restorasyonu yapılabilecek her evi, konağı, çeşmeyi teker teker incelediklerini, projeler ürettiklerini ve nihayetinde bu projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Aksoy, “En büyük dileğimiz bizlere emanet edilen bu güzel maddi ve manevi varlıkları gelecek nesillere taşıyabilmek, onlarında nasıl sahip çıkacaklarını ve koruyacaklarını onlara anlatabilmektir. Bu nedenle çalışmalarımıza ara vermeden büyük bir şevkle devam ediyoruz” dedi.

  Yapılan başarılı çalışmaların ödüllendirilmesini ise bu çabaların tuzu biberi olduğunu ifade Eden Başkan Aksoy, geçtiğimiz haftalarda Urfa’ da yapılan ve pek çok sayıda Tarihi Kentler Birliği üyesinin de katıldığı toplantıdan “Bağlar Hamamı Restorasyonu ve Uygulanması Ödülü” ile dönmenin ise bu çalışmaların tuzu biberi olduğunu, asıl ödülün ise vatandaşlardan aldıkları dualar olduğunu söyledi.

  Çalışmaların devam ettiğini belirten Safranbolu Belediye Başkanı D. Necdet Aksoy, yeni projelerin yolda olduğu sinyalini de verdi. 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °