ROMANYALI BELEDİYE BAŞKANINDAN SAFRANBOLU’YA ÖVGÜ

Romanya’nın Chisineu Criş Şehri Belediye Başkanı Gheorge Burdan ve beraberindeki heyet Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u ziyaret etti

GÜNCEL 28.05.2015 20:06:01 0
ROMANYALI BELEDİYE BAŞKANINDAN SAFRANBOLU’YA ÖVGÜ

İş Adamı Ahmet Tüccaroğlu’nun konuğu olarak Türkiye’ye gelen Chisineu Criş Şehri Belediye Başkanı Gheorge Burdan, ziyarette Safranbolu’ya hayran kaldığını ifade ederek Safranbolu’nun Dünya Miras Listesinde olmayı fazlası ile hak ettiğini söyledi.
Başkan Burdan, Safranbolu adını sıkça duyduğunu belirterek, “Safranbolu’yu görme fırsatı bulduktan sonra ilgim ve beğenim bir kat daha artı. Muhteşem bir şehir. Gerçekleştirdiği önemli çalışmalardan dolayı Başkanımızı kutluyor, kendisini şehrimizde görmekten mutluluk duyacağımız ifade etmek istiyorum” dedi.
Başkan Aksoy ise bu güzel ziyaretten dolayı Belediye Başkanı Gheorge Burdan’a teşekkür ederek Safranbolu’nun tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verdi.
Başkan Aksoy, Safranbolu’nun 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine girmesinin ardından çok büyük aşamalar kat ettiğini, özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar ve projeler ile adından tüm dünya da sıkça söz edilmeye başlandığını da kaydederek, “ Özellikle Safran bitkisinin, yalnızca Safranbolu’ya özgü olan Çavuş Üzümünün de bu doğal güzelliklerin birer yansıması olduğunu söyleyebiliriz. Ben misafirlerimize yeniden nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, şehrimize hoş geldiniz diyorum” dedi.
Aksoy ziyaretin ardından Chisineu Criş Belediye Başkanı Gheorge Burdan ve beraberindeki heyete SAKEM tarafından üretilen tablo ve Safranbolu lokumu takdim etti. Yaklaşık bir saat süren ziyaret esnasında Başkan Aksoy misafirlerine Safranbolu’yu ve Safranbolu hakkında merak edilenleri anlattı.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °