Safran hasadı devam ediyor

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Safranbolu Yukarı Çiftlik Keten Köyü´nde İsmail Yılmaz´a ait safran ekim sahasında “Safran Hasadı” etkinliği düzenlendi.

GÜNCEL 11.11.2017 20:49:56 0
Safran hasadı devam ediyor


Etkinliğe KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İl Tarım Müdürü Mustafa Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen,Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Safranbolu İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Özden ve davetliler katıldı.
Etkinlikte konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi´nde safran bitkisi üzerine çalışmalar yapabilecek uzmanın olmayışının üzüntüsünü yaşadığını dile getirerek, “Biz´de şu an bir Ziraat Fakültesi yok ama en azından Safranbolu ilçemizde tıbbi aromatik bitkiler üzerine Yüksek Okulumuz´da bir bölüm açmak istiyoruz. Safran bitkisi üzerine çalışmalar yapabilecek uzmanları burada istihdam etmek istiyoruz.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından etkinlik kapsamında kazanda lokum pişirildi. Daha sonra KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Özden,Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ve katılımcılar safran hasadı yaptı.


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °