Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

GÜNCEL 29.10.2020 10:27:40 0
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ‘´Bugün, Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutlamanın, gururu ve coşkusu içindeyiz. Büyük Milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Cumhuriyet bayramımızın 97. Yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı Kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, rahmetle, minnetle; gazilerimizi de şükranla anıyoruz.

Cumhuriyetin ilanı, milletimizin, şanlı tarihindeki, en önemli dönüm noktalarından biridir, çünkü Cumhuriyet, milletimizin, bağımsızlık ve hürriyetinden, asla taviz vermeyeceğinin açık ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünya ile bütünleşme kararlılığının en önemli göstergesidir. Cumhuriyet, milletçe birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde neleri başarabileceğimizin en önemli kanıtıdır. Ne mutlu ki, 97 yıl önce, Büyük Önder Atatürk´ün önümüze koyduğu, “Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma” yolunda ilerliyoruz.

Hiç şüphe yok ki Türkiye´miz, güçlü tarih bağlarını sürdürerek temel toplumsal değerlerini ve Cumhuriyet´in temel niteliklerini koruyarak insan hak ve özgürlüklerine saygılı ve katılımcı demokrasi anlayışıyla yeni yüzyılın uygarlık oluşumları içinde, daha seçkin düzeylere ulaşacak ve sonsuza dek var olacaktır. İstiklal mücadelesindeki başarımızı, nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün, önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için, yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu açıktır.

Bu duygularla başta, Büyük Önder Atatürk olmak üzere, bizlere Türkiye Cumhuriyetini ve bu güzel vatanı hediye eden atalarımızın, ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için, canlarını veren tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin, ülkemizin kalkınmasında Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin gelişmesi için hizmetleri geçen büyüklerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz´´.

Cumhuriyet Bayramımız, kutlu olsun.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °