Safranbolu Belediyesi Eğitim Seminerlerine Devam Ediyor

Safranbolu Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan ‘´Sürdürülebilir ve Uygulanabilir Beslenme Alışkanlıkları´´ eğitim semineri devam ediyor.

GÜNCEL 27.11.2018 15:21:09 0
Safranbolu Belediyesi Eğitim Seminerlerine Devam Ediyor

 

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen eğitim programına, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Burak Ören, Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İlçe Müftüsü İsmail Temur, İlçe Nüfus Müdürü Mesut Karaközoğlu, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Emre,  Belediye, Kaymakamlık idarecileri ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının personeli katıldı.

Diyetisyen Uzm. Dr. Hilal Doğan tarafından verilen seminerde, sağlıklı yaşamanın sürdürülebilir beslenme alışkanlıklarına bağlı olduğu anlatıldı. Doğan hareketsiz yaşamın ve yanlış beslenme alışkanlıklarının birçok hastalığa sebep olduğunu, özellikle masa başında çalışanların obezite gibi hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu bu sebeple beslenme alışkanlıklarını değiştirerek hastalıktan nasıl korunması gerektiğini katılımcılara anlattı.

Safranbolu Kaymakamlığı, Belediyesi ve kentte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının tamamının programdan faydalanması için belli aralıklarla eğitimin verildiğini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi´´ Bir kenti daha başarılı bir noktaya taşımak için tüm kuruluşların personelinin birçok konuda bilinçli olması gerekiyor. Her şeyden önce sağlıklı olmalıyız ki şehrimiz için güzel şeyler yapabilelim. Bugün burada bulunan bazı kurumlarımız, Sevgi Evleri, Huzurevi, Konuk evi ve SAKEM´de Aşevinden ihtiyaç sahipleri için pişirilen yemekler de dahil olmak üzere gıda hizmeti veren kurumlarımız arasında yer alıyor. Bu nedenle sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik eğitimi hepimiz için faydalı olacak´´dedi.

Safranbolu Belediyesi sosyal belediyecik anlayışıyla çeşitli konularda eğitim seminerleri vererek hem personelin hem de vatandaşın daha bilinçli hale gelmesini sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirmeye devam ediyor. Ürkmezer program sonrası Diyetisyen Doğan´a SAKEM´de yapılan el işçiliği olan bir tablo hediye etti.

 


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °