Safranbolu Belediyesi halkın kışlık hazırlıklarına destek oluyor

Safranbolu Belediyesi, serada yetiştirilen domateslerden salça üretmek için aldığı makineyi halkın kullanımına açmıştı. Belediye, atalık tohumlarla başladığı tarımsal üretimin hasatlarıyla salça, turşu ve kışlık menemen üretirk

GÜNCEL 25.08.2020 15:29:37 0
Safranbolu Belediyesi halkın kışlık hazırlıklarına destek oluyor

 

Daha önceki açıklamasında “Salçasını, menemenini yapmak isteyen vatandaşlarımızın da işini kolaylaştırmak istiyoruz” diyen Belediye Başkanı Elif Köse, vatandaşların ilgisinden ve mevsim hazırları için onlara yardımcı olabilmekten mutluluk duyduklarını belirtti ve “Yerli tarım ve üretim Anadolu insanlarının günlük yaşamında kaybolmaması gereken ekonomik ve toprağa saygı içeren bir ritüeli. Tarıma öncelik veren bir belediye olarak halkımızın gündelik yaşamında üretimi arttırmak ve işlerini kolaylaştırmak bir vazifedir, bu görevi yerine getiriyor olmak belki dışarıdan küçük görünen ama insanlarımızın hayatında önem arz eden bir konumda. Hep birlikte üretmeye devam edeceğiz, çocuklarımıza örnek olacak, toprağımıza ve doğaya saygıyla ilerleyeceğiz” dedi.

Salça makinesini kullanmak isteyen vatandaşlar, belirtilen SAKEM merkezlerinde, bilgisi verilen gün ve saatlerde Kovid-19 nedeniyle sirkeli su ile yıkanmış olarak getirdikleri domateslerini işleme alabilecekler.

Belediyeden yapılan açıklamada; “Bu hafta salça makinesini kullanmak isteyen vatandaşlar, 27 Ağustos Perşembe günü saat 10.00´da Yazıköy Meydanı, 13.30´da ise Yazıköy TOKİ SAKEM şubesinde bulunmalıdır, diğer bölgelerden vatandaşlarımız 712 4114 – 172 numaralı hattı arayarak randevu alabilirler” denildi.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °