Safranbolu Belediyesi Her Canlının Yaşam Hakkını Korumaya Çalışıyor

Safranbolu Belediyesi, sahipsiz hayvanların yaşam alanı sokaklarda güven içinde yaşamaları için farkındalık oluşturmak adına birçok Mahalleye ‘´Kedi Evleri´´ konumlandırıyor.

GÜNCEL 12.11.2018 12:49:40 0
Safranbolu Belediyesi Her Canlının Yaşam Hakkını Korumaya Çalışıyor

 

Kış ayının gelmesi sebebiyle barınacak yeri olmayan sahipsiz sokak kedilerinin soğuktan korunmaları için uygulamaya koyulan çalışma hayvan severleri memnun ediyor. Safranbolu Belediyesinin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan uygulama, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer tarafından hayata geçirildi. Safranbolu Belediyesi tarafından kendi marangozhanesinde yapılan kedi evleri, Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından Mahallere konumlandırılıyor.

Gelişmiş medeni toplumlar bütün canlıların bir birleriyle güven içinde çevreye zarar vermeden yaşadıkları toplumdur ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer sözlerine şöyle devam etti ‘´Bizim ne kadar yaşamaya hakkımız varsa doğadaki her canlının da o kadar hakkı var. Sokak hayvanlarının yaşam hakkına değer veriyoruz. İnsan sevgisi kadar, hayvan sevgisini de önemsiyoruz. Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ameliyathanemizde, müşahede odası, ısıtmalı barınaklara kadar en büyük ve kapsamlı merkezlerinden biri olan barınağımızda sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Barınak dışında da kentimizin birçok yerine konumlandırdığımız kedi ve kuş evleriyle de sokak hayvanlarının yaşam haklarını korumaya çalışıyoruz´´dedi.

 Sokak kedilerinin korunmasının yanı sıra Belediye ve hayvan sever vatandaşların verdikleri yiyeceklerin de ıslanmaması ve sıcak bir ortamda yiyebilmelerini sağlıyoruz diyen Ürkmezer´´ Biz Belediye olarak imkanlarımız dahilinde sokak hayvanlarını korumaya çalışıyoruz , burada vatandaşımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz´´ifadelerine yer verdi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre Mahallesine kedi evi isteyen vatandaşların Safranbolu Belediyesi Beyaz Masaya müracaat etmeleri gerekmektedir denildi.

 

 

 

 

 

 

 


Salı 14.3 ° / -4.8 °
Çarşamba 11.6 ° / -3.3 °
Perşembe 7.2 ° / -4 °