Safranbolu Belediyesi yarım asır sonra “sıfır” otobüslerle halka hizmet verecek

Safranbolu Belediyesi, 50 yıl üzerine 7 adet “sıfır” otobüsü bünyesine katıyor. Yaklaşık 4 Milyon TL yatırım ile Safranbolu´nun dar sokaklarına uygun yapısı nedeniyle seçilen 8 metrelik, 6 adet kısa otobüs satın alıyor, bir otobü

GÜNCEL 2.09.2020 16:01:47 0
Safranbolu Belediyesi yarım asır sonra “sıfır” otobüslerle halka hizmet verecek

 

Euro 6 Emisyon standartlarına uygun, çevreye ve iklime daha uyumlu otobüsler, engelli vatandaşların kullanımına göre tasarlanmış, klimalı araçlar olarak biliniyor. Yakıt harcamasında yüksek tasarruf sağlayan ve manevra kabiliyeti yüksek 8 metrelik “kısa” otobüsler Safranbolu´nun dar sokaklarında hem trafik kazalarının önlenmesine hem de şehrin yapısının korunmasına yardımcı olacak.

Safranbolu Belediyesi filosuna yaklaşık 4 Milyon TL yatırımla katılacak 2020 model 6 otobüs ve aynı marka-model bir otobüs; Covid-19 paketi sürücü kabini içeriyor. Ergonomisi ve uygun rakamları nedeniyle DMO (Devlet Malzeme Ofisi)´nden alınacak araçların 10 yıl boyunca yedek parçada indirimi ve belediye personeline ücretsiz “verimli” sürüş eğitimi taahhüdü bulunuyor.

Belediye Başkanı Elif Köse; “Çok uzun yıllar sonra; ikinci el olmayan, belediye yatırımıyla son model ve sıfır belediye otobüslerini alan yönetim olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Filoya katılacak 7 yeni araç, başta engel sahibi olmak üzere tüm vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, Safranbolu sokaklarına uyumla çalışacak ve çevreye, iklime zarar vermeden halkımıza uzun yıllar hizmet edecek” dedi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °