Safranbolu bir camiye daha kavuşuyor

Safranbolu Babasultan Mahallesinde Osmanlı Saray mimarisi ve Safranbolu çatılı camii mimarisinden esinlenerek yapılacak olan Babasultan Mahallesi Camii için temel atma töreni düzenlendi.

GÜNCEL 10.11.2018 15:30:13 0
Safranbolu bir camiye daha kavuşuyor
 
1180 m² arazi üzerine yapılacak olan Babasultan Mahallesi Camii temel atma törenine Vali Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Fatih Ürkmezer, İl Jandarma Komutanı J. K. Albay Ali Sefa Yılmaz, kurum müdürleri, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı ve iş adamı Şefik Dizdar ve mahalle sakinleri katıldı.
 
Kur-an´ı Kerim Tilaveti ile başlayan temel atma töreninde konuşan Vali Gürel; “Camiler bizim toplumumuzun inancı gereği toplandığımız, ibadet ettiğimiz yerler ve aynı zamanda bir eğitim kurumu. Kur-an Kurslarıyla beraber bir cami hayatımız başlar daha sonra bunu okullarda devam ettiririz. Camiye bir şekilde gidilir, vakit namazları, Cuma namazları, teravih namazları gibi. Aslında çok önemli bir eğitim yuvası, biz inancımız gereği bütün yeryüzünün mescit ilan edildiğini biliyoruz, namaz her taraflarda kılınabilir ama böyle nezih ortamlarda namaz kılmak çok önemlidir. Az önce broşürden de baktım, Safranbolu mimarisini de barındıran güzel bir cami olduğu anlaşılıyor. Bizim kültürümüzde yardım ve hayırseverlik hususunda müthiş bir cömertlik vardır, neredeyse Türkiye´de yapılan camilerimizin yüzde doksan dokuzunu vatandaşlarımızın yaptığını söyleyebiliriz. Kamu kurum ve kuruluşlarımız işlerin kolaylaştırılması, bir kısım alet-edevat yardımında bulunurlar ama asıl yük vatandaşımızın üzerinde. Bu anlamda bu bölgede oturan hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla camimizin kısa sürede biteceğini düşünüyorum. Caminin planlanmasından, inşallah kısa sürede bitmesine kadar emeği olan, emeği geçecek olan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum, inşallah cemaati bol olur. Safranbolu´muza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.
 
İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk´ün yaptığı duanın ardından Vali Fuat Gürel ile Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Fatih Ürkmezer butona basarak Babasultan Camii temeline ilk harcı döktüler.

Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °