Safranbolu Sanata ve Eğlenceye Doyacak

Bu yıl 19´uncusu düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Misak-i Milli Demokrasi Meydanında Halk Dansları Topluluğu özel gösterimi ve Dj Emre Yıldırım performansıyla geç saatlere kadar devam eden etkinlikler

GÜNCEL 7.09.2018 14:59:35 0
Safranbolu Sanata ve Eğlenceye Doyacak

 

Festivalin ilk günü Köyiçi meydanında mini konserle başlayan programlar kortej yürüyüşünün ardından Misak-i Milli Demokrasi Meydanında gerçekleşen etkinliklerle sona erdi. Miras ve Korumacılık ana teması ile 19. kez kapılarını sanatseverlere açan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin bu yılki yan teması Mahalle Kültürü olarak belirlendi. Mahalle kültürünü yansıtan etkinlikler 2 gün boyunca kentin farklı noktalarında misafirlerini ağırlayacak.

Festival´in sekretaryasını yürüten Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikler Safranbolu´da sanat rüzgarları estirecek.

19. kez düzenlenen festivalde Safranbolu sanata ve sanatçıya doyacak ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu ifadelere yer verdi´´ Sanatı ve kültürü yoğun olarak yaşadığımız 19´uncusunu gerçekleştirdiğimiz festivalimizde bu yıl 7´den 70´e her yaş gurubu vatandaşımız festivalin tadını çıkaracak. Bu yıl kentimizde çok sayıda ünlü sanatçılarımızı da ağırlıyoruz Türk dizilerinin duayenleri 3 gün boyunca bizimle olarak´´dedi.

Ürkmezer ulusal anlamda ilgiyle takip edilen festivale tüm vatandaşları davet ederek, Safranbolulu vatandaşlarla, Safranbolu´nun geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayacağız ifadelerine yer verdi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °