Safranbolu Şehirlerarası Otobüs Terminali yenilendi

Safranbolu Belediyesi´ne bağlı Şehit Coşkun İşleyen Şehirlerarası Otobüs Terminali´nin bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

GÜNCEL 18.08.2020 16:08:49 0
Safranbolu Şehirlerarası Otobüs Terminali yenilendi

 

Bakım ve Onarımını Yaptığı Otobüs Terminalini Kurban Bayramı Öncesi Hizmete Açtı.

Yeni Yüzüyle Safranbolu´ya yakışır hale getirilen otobüs terminali;

Bina dışında; dış cephe boyası ve otomatik kapıların yenilenmesi yapılırken ahşap malzemelerin de onarımı yapılan terminalin tabelasına yılın başında alınan Belediye Meclis Kararı ile kabul edildiği haliyle Safranbolu Şehit Coşkun İşleyen Şehirlerarası Otobüs Terminali ismi yazıldı.

Terminalde Neler Değişti

Peron tarafındaki otobüs güzergâhında kilit parkeler sökülerek asfalt uygulaması yapıldı. Yapı çevresindeki mevcut bozulmuş tretuvar sökülerek yerine baskı beton imalatı ile tretuvar genişletildi, çevre duvarlar boyandı, ızgara gideri, banklar, çöp kovaları yenilendi, yapı içi ve dışı tüm tesisat onarılıp ana yol tarafında peyzaj düzenlemesi yapıldı. Otobüs giriş çıkışı tek noktadan sağlandı.

Bina içinde; iç cephe boyası, tuvaletler, asma tavanlar yenilenirken zemin kaplaması değiştirildi. Danışma bankosu ve yazıhane gişelerine ait mobilyalar yenilendi, şeffaf çatı örtüsü yenisiyle değiştirilirken zemin terasına otomatik tente uygulaması yapıldı.

Belediye Başkanı Elif Köse, ´´Otobüs terminali gibi kentleri sınırları dışına bağlayan ilk giriş kapıları görevi gören mekânlar o kentin genel durumu hakkında bilgi verir. Turizme açılan kapılarımızdan biri olan otobüs terminalimiz şehidimiz Şehit Coşkun´un adıyla ve yenilenen yüzüyle misafirlerimizi ve halkımızı en iyi şekilde karşılayacak ve yolculayacak” dedi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °