“SAFRANBOLU TAM ANLAMIYLA MUHTEŞEM”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin misafiri olarak Zonguldak´a gelen ve Türkiye ziyaretinde mutlaka Safranbolu´yu görmek istediğini belirten Amerikalı Araştırmacı - Prof. Dr. Davit Stanley “Safranbolu Tam Anlamıyla Muhteşem” dedi

GÜNCEL 13.01.2016 17:12:27 0
“SAFRANBOLU TAM ANLAMIYLA MUHTEŞEM”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel tarafından Safranbolu´ya getirilen Stanley gezi sonrası yaptığı açıklamada “ Safranbolu´ya daha önce gelen arkadaşlarım anlatmışlardı. İnternet yolu ile de bu güzel şehri takip etmekteydim. Bir vesile ile Zonguldak´a geldim ve bu bölgeye gelmiş iken bu fırsatı kaçıramazdım. Safranbolu tarihini korumayı bilmiş, sıcakkanlı insanı ile gerçekten görülmeye değer bir kent. Bu gün ziyaret ettiğimiz tarihi evler, konaklar, diğer yerler insanı geçmişe götürüyor. Safranbolu UNESCO Miras Listesinde olmayı fazlası ile hak ediyor. Yine Aldığım bilgilere göre Sayın Belediye Başkanı çok önemli projeler ile Safranbolu´da büyük işler başarmış. Kendilerini de tebrik ediyorum. Yakın ilginize teşekkür ediyorum” dedi.
Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ise, “Safranbolu´ya daha önce de birkaç defa gelme fırsatı bulmuştum. Daha önceki ziyaretlerimizde de Sayın Belediye Başkanımız bizlerle yakinen ilgilenmiş idi. Bununla birlikte Safranbolu ülkemizin tarihsel ve turistik en önemli özelliklere sahip olan bir kenti. Bizlerde Üniversitemizin etkinliklerinde özellikle yabancı konuklarımıza Safranbolu´yu mutlaka gezdiriyoruz. Bu vesile ile bir kültür köprüsü de kurmuş oluyoruz. Ben bu vesile ile Sayın Başkanımıza ve personeline bizlere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyor, Safranbolu´yu herkesin mutlaka görmesi gerektiğini de belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °