Safranbolu Tapu Müdürü Vildan Şendemir Asrın “Tapu Ve Kadastro Teşkilatımız 172 Yaşında”

Safranbolu Tapu Müdürü Vildan Şendemir Asrın iki yüzyıla yakın bir zamandan bu yana, vatandaşların güveninin ve mülkiyetinin teminatı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 172. Kuruluş yıldönümünü kutlayan köklü bir kurum olduğ

GÜNCEL 22.05.2019 12:16:51 0
Safranbolu Tapu Müdürü Vildan Şendemir Asrın “Tapu Ve Kadastro Teşkilatımız 172 Yaşında”

 

21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan, 1871´de Nezarete dönüştürülerek Defter-i Hakani Nazırlığı olmuş ve bugün de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na bağlı olarak hizmet verdiğini belirten Safranbolu Tapu Müdürü Vildan Şendemir, “Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider Kurum olma vizyonumuzla vatandaşlarımıza 172. Yılımızda da en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Teşkilatımız, web Tapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir.  Vatandaşlarımız e-devlet portalı üzerinden ulaşabildikleri Web-Tapu sistemi sayesinde, artık Tapu dairesine gitmeden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde işlemlerini yapabilmektedir.

Kurumumuzun Tapu sistemi ve Mülkiyet Belirleme alanındaki çalışmaları uluslararası arenaya da taşınmış olup, Berlin Büyükelçiliğimizde kurulan tapu ataşeliği ile Almanya´da yaşayan vatandaşlarımızın tapu işlemleri de yapılabilmekte olup, ayrıca 12 ülkede daha açılacak temsilciliklerle de yurtdışında yaşayanların da tapu kadastro işlemlerini daha kolay yapabilecekleri bir sistem oluşturulacaktır.” dedi.

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, faaliyetleriyle bir çok ülke için görüşüne başvurulan, referans olarak görülen bir kurum haline geldiğini belirten Safranbolu Tapu Müdürü Vildan Şendemir Asrın, “52 binin üzerindeki mahalle ve köyde yapılan kadastro çalışmaları 2003 yılına kadar  %74,5 oranında tamamlanmışken, 2003 yılından sonra özel sektörden de yararlanmak suretiyle bu çalışmalar tamamen bitirilmiştir.

Kurumumuz gelişmiş teknolojilerden yararlanarak insanların ihtiyaç duyduğu taşınmaz değer haritalarının üretilmesi ve meskun alanlardaki taşınmazların üç boyutlu üretimi çalışmalarına başlamıştır. Tusaga-Aktif (CORS) projesi ile, Harita ve kadastro çalışmalarında coğrafi konum bilgileri hassas ve güvenilir biçimde toplanarak,  Türkiye ve K.K.T.C. genelinde 24 saat gerçek zamanda coğrafi konumu 3-4 cm duyarlılığında belirleyen bir sistem kurulmuştur. Toplamda 158 adet istasyon ile,10 binin üzerinde kamu ve özel sektör kullanıcısına hizmet verilmektedir.” dedi.

Safranbolu Tapu Müdürü Vildan Şendemir Asrın, “Kurumumuz bünyesinde son teknoloji ile donatılmış Dijital Hava Kamerası olan iki adet uçağımız ile fotogrametrik haritalar üretilmektedir. Hava fotoğraflarındaki görüntü hataları giderilerek ölçeklendirilen ortofoto görüntüler ve ortofoto haritalar, kadastro güncelleme çalışmalarının karar destek ve kalite kontrol aşamalarında yoğun olarak kullanılmaktadır. Ayrıca ortofoto haritalar coğrafi bilgi sistemleri, kentsel dönüşüm, afet yönetimi, kent bilgi sistemleri gibi mühendislik projeleri için önemli bir altlık oluşturmaktadır.

Harita Bilgi Bankası sistemi sayesinde, meta verilere, ilgili kurumlarca internet üzerinden erişim sağlanarak, mükerrer harita üretiminin önüne geçilmektedir. Osmanlı Devleti, resmi belgeleri muhafazaya büyük önem vermiştir. Arşivimizdeki belgeler; sadece Türkiye´nin değilgeçmişte Osmanlı toprağı olup günümüzde bağımsızlığını kazanan 26  ülkenin de kayıtlarını kapsamaktadır.” dedi.

“Yılda yaklaşık 25.000 eski harfli tapu kaydının çevirisi yapılmaktadır.”

Sahip olunan arşiv varlığının, millî olduğu kadar milletlerarası bir önem ve değer de taşımakta olduğunu belirten Safranbolu Tapu Müdürü Vildan Şendemir Asrın, TARBİS Projesi ile 26 ülkeye ait 25 milyon civarında eski harfli tapu kaydının çevirisi yapılmış, 3 milyon pozdan oluşan mikrofilme alma ve dijitalleştirme işlemi gerçekleştirilmiştir, tüm bu çalışmalar yerli ve yabancı çok sayıda araştırmacının hizmetine sunulmuştur.    

Genel Müdürlüğümüz Arşivimizde yaklaşık 700.000 cilt defter, 27.000 fasikül ve 32.000 belge bulunmaktadır. Yılda yaklaşık 25.000 eski harfli tapu kaydının çevirisi yapılmaktadır.” dedi.

“Sürekli Kurumsal Gelişim Projes ile vatandaş memnuniyetini ön planda tutan, kaliteli ve hızlı hizmet anlayışının kurumsal yapıya eklenerek sürekliliğin sağlanması hedeflenmektedir.”

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi Kapsamında, Safranbolu Tapu  Müdürlüğü  personelinin tamamına kalite eğitimleri verilerek “kalite bilinci” oluşturulmaya çalışıdığını belirten Safranbolu Tapu Müdürü Vildan Şendemir Asrın, “Tüm birimlerimizin sistemle tanışmış olması, bir diğer ifadeyle kalite bilincinin tüm personelimizce benimsenmesi ile modern yönetim anlayışı oluşturulmuş ve iş verimliliği arttırılmıştır.

   ‘Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi´ ile vatandaş memnuniyetini ön planda tutan, etik değerlere bağlı, kaliteli ve hızlı hizmet anlayışının kurumsal yapıya eklenerek sürekliliğin sağlanması hedeflenmektedir.   Kurumumuz bünyesinde TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin kurulması, yürütülmesi ve belgelendirilmesi amacına yönelik olarak 2009 yılında başlatılan Sürekli Kurumsal Gelişim Projesinin, Türkiye genelinde merkez ve taşra birimlerimizin tamamına yaygınlaştırma ve geliştirme çalışmaları kapsamında; Müdürlüğümüz denetim sürecini başarıyla geçerek KYS ve IQNET belgesi almıştır.

Safranbolu Tapu Müdürlüğümüzün yetki alanında bulunan  79 adet Köy ve Mahallede, 2018 yılı sonu itibariyle  yaklaşık olarak 10.000 başvuru talebi,  9.000 evrak kaydı ve  akitli, akitsiz olmak üzere 7.000 işlem yevmiyemiz bulunmaktadır.

Bugün, kuruluşunun 172. Yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve çok muhterem Safranbolu halkımıza kurumumuz adına  şükranlarımı sunarım.” dedi.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °