SAFRANBOLU TSO VE KARABÜK İŞKUR ARASINDA MEGİP İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZANLANDI

İstihdama katkı sağlamak adına Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP) Protokolü imzalandı.

GÜNCEL 2.08.2018 13:23:15 0
SAFRANBOLU TSO VE KARABÜK İŞKUR ARASINDA MEGİP İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZANLANDI

 

İmza Töreninde konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami ACAR, İŞKUR´un kamu kurumları arasında özel sektör mantığı ile çalışan bir kurum olduğuna dikkat çekerek, “Bu anlamda, Karabük ´te uyum içinde çalıştığımız ve önemli işler ürettiğimiz İŞKUR´u iş dünyamızın ayrılmaz bir parçası görüyoruz” dedi. İş dünyası olarak kentimizin istihdamına katkı sağlayacak her türlü girişimi destekliyoruz. Çünkü iş ve aş, ülkemizin sosyal huzurudur” ifadelerini kullandı. Bir ülkenin gelişmesi ve varlığını sürdürebilmesi için en temel unsurun eğitim olduğunu vurguladığı konuşmasında Acar şu ifadelere yer verdi: 
Teknik ve mesleki eğitimde çağa uygun bir sistem oluşturmalıyız. Teknik ve mesleki eğitimi ulusal bir politika haline getirmeliyiz..
Bugün iş dünyasının en çok, nitelikli insan gücü eksiğini hissettiğine dikkat çeken Acar, mesleksiz ve işsiz çok sayıda insan bulunduğunu ve mesleki eğitimin bu noktada önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, MEGİP Protokolünün TOBB´la Çalışma Bakanlığı düzeyinde imzalanmış olması, bu projeye güç verecektir” dedi.

Güven: “ Temel Hedef İstihdam”
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Coşkun GÜVEN ise konuşmasına kurumun çalışmalarını özetleyerek, Türkiye geneli işsizlik oranının tek haneli rakamlara düşme seyrine girdiğini, devletimizin İstihdam Teşviki ve uygulamaları ile İşverenlerin yanında olduğunu, kurum olarak İşverenlerin nitelikli eleman açığını karşılamak adına,iş arayanları, genç ve kadın işsizleri, meslek öğrenmek isteyen ve dezavantajlı grupları İstihdama katma çabasında olduklarını belirtti. Mesleki eğitimde en verimli sistemin teorik eğitimin yanında iş başında eğitim olduğunu kaydeden Güven, MEGİP Protokolü istihdam sorunun çözümü adına atılmış pratik ve doğru bir adımdır. İşverenlerimizin bu yöndeki taleplerini bekliyoruz, değerlendirmesini yaptı.

 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °