Safranbolu Esnafına İletişim Semineri

Karabük Valiliğinin himayesinde Safranbolu'da faaliyet gösteren turizm işletmelerine yönelik 'Safranbolu'da Yeni Anlayış' isimli eğitim semineri düzenlendi.

GÜNCEL 6.03.2012 14:57:59 0
Safranbolu Esnafına İletişim Semineri
UNESCO'nun Dünya Miras Kentleri listesinde yer alan ve her yıl on binlerce turisti ağırlayan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde turizmi geliştirmek, kaliteyi artırmak ve gelen turistlerin ilçeden memnun ayrılmasını sağlamak amacıyla, Karabük Valiliğinin himayesinde ilçede faaliyet gösteren turizm işletmelerinin sahipleri ve çalışanlarına yönelik iki gün sürecek olan 'Safranbolu'da Yeni Anlayış' isimli eğitim semineri düzenlendi.
Bağlar Saray otel'de gerçekleşen seminerin açılışına Vali İzzettin Küçük ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin de katıldı.
Yükseliş Kişisel Gelişim Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim seminerinde İletişim Uzmanı Adem Karafilik, sabah oturumunda turizm işletmelerinde çalışan personele, öğleden sonra ise turizm işletmelerinin sahiplerine yönelik 'Kişisel Gelişim, Etkili İletişim Teknikleri ve Pazarlama-Müşteri İlişkileri' konusunda bilgiler verdi.
İnsanın kendini ifade edebilmesi ve anlatabilmesinin çok önemli bir olgu olduğunu ifade eden İletişim Uzmanı Adem Karafilik, 'Aslında bizler Safranbolu'yuz. Ben Safranbolu'ya geldiğimde buradaki esnafın bana bir tebessümü, bende Safranbolulular ne kadar güzel, içten, canlı, insanı kucaklayan bir yapısı var izlenimi bırakır. Ama buradaki bir esnaf bana surat asarsa yok canım Safranbolu'da adam mı varmış derim. Burada esnaf olarak benim yapacağım yanlış bir tavır, yanlış bir hareketim bir anda Safranbolu olur. Örneğin bir vali bir hata yapsa, kimse valinin ismini söylemez. Devletin Valisini gördün mü diye şablon yapıştırılır. Bu bakımdan bizler şu bilince çok iyi bakmak durumundayız. Burada her bir birey Safranbolu'nun görünen yüzüdür. Ben bir turist olarak geldiğimde Ahmet, Mehmet olarak bakmam. Çünkü akılda iki şey kalır, Memnuniyet ve memnuniyetsizlik. Güzel hizmet ve kötü hizmet. Başka bir şey kalmaz' dedi.

Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °