Safranbolu Folklör Ekibi Ereğli de Göz Doldurdu

Safranbolu Belediyesinin yeni kurduğu Safranboluya özgün yöresel halkoyunları ekibi bölgemizde önemli programlarda sahne alıyor.

GÜNCEL 11.07.2011 23:24:05 0
Safranbolu Folklör Ekibi Ereğli de Göz Doldurdu

   Safranbolu Belediyesinin yeni kurduğu Safranbolu’ya özgün yöresel halkoyunları ekibi bölgemizde önemli programlarda sahne alıyor. Safranbolu’daki etkinliklerin yanı sıra çevre il ve ilçelere de açılım yapan ekip Ereğli Festivalinde sahne alarak “Kına Gecesi” canlandırarak Safranbolu’yu en güzel şekilde temsil etti.

  Soyut mirasın yaşatılması yönünde bir çalışma içerisinde olan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un önem verdiği yöresel halkoyunları ekibi Ereğli’deki Festivalde; Mızmız, Çifte Telli, Yeşil İpek, Çömüdüm, Güvey Bey ve finalde de Kına Gecesi ile Duvak Serpme canlandırıldı.

  Safranbolu Belediyesi, Safranbolulu hanımların geçmişten günümüze varlığını sürdüren, yöresel halkoyunları kültürümüzün bir yansıması olan “Kına Gecesi” etkinliklerini yaşatarak önemli bir kültürel hizmete daha imza atmış oldu.
  Safranbolu Belediyesi Bayan Folklor ekibi 10 kişiden oluşuyor ve eğitmenliği ise Orçun Gündüz yapıyor. Önümüzdeki süreçte Safranbolu Bayan Folklor ekibi festival başta olmak üzere birçok etkinlikte sahne alacak gibi görünüyor.  


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °