SAFRANBOLU GÜZERGAHLARI BELİRLENDİ

Safranbolu Kaymakamlığınca Safranbolu`da yapılacak yürüyüş, konvoy, afiş ve pankart asılacak yerlerle ilgili güzergahlar belirlendi

GÜNCEL 5.02.2015 19:27:28 0
SAFRANBOLU GÜZERGAHLARI BELİRLENDİ

Safranbolu Kaymakamlığınca yapılan duyuruda, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. Maddesi ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. Maddesine istinaden, ilçemiz sınırları içerisinde açık yer toplantısı yapılacak mahalleri, gösteri yürüyüşü yapılacak güzergahı, yürüyüşe geçmek üzere toplanılacak yerler ile dağılma yerlerini, afiş ve pankart asılacak yerleri, araç konvoy güzergahını ve basın açıklaması yapılamayacak yerleri belirlemek üzere ilgililerin katılımı ile yapılan toplantıda kararlar alınmıştır.” Dendi.
Safranbolu Kaymakamlığınca ilk güzergah Köyiçi`nden yürüyüşe başlanarak Aslanlar Kültür Merkezi Meydanında, açık hava toplantısı yapılması ve topluluğun dağılması için İnce Kaya caddesinden Kavaklar istikametine, Aslanlar sokaktan Köyiçi istikametine, Halkevi sokak istikametine ve Sadri Artunç caddesi istikameti olarak belirlendi.

İkinci güzergah ise Perşembe Pazar yerinden başlanarak Sadri Artunç caddesi üzerinden Misak-ı Milli Meydanına ulaşılması ve Misak-ı Milli Meydanında yapılacak olan açık yer toplantısının ardından Kıranköy kavşağı istikametine, Yeni Çarşı istikametine, Flamingo Kavşağı istikametine ve Bağlar caddesi istikameti doğrultusunda toplantının dağılmasına karar verildi.
İkinci güzergahtan yapılacak olan yürüyüş Perşembe gününe denk gelmesi durumunda güzergah Aslanlar Kültür Merkezi`nden başlayan yürüyüşün Sadri Artunç caddesi üzerinden Misak-ı Milli Meydanı`na varılması kararlaştırıldı. Dağılma güzergahı ise aynı kaldı.
Araç Konvoyu güzergahı, Kıranköy kavşağından başlayıp İ. Hakkı Özkan sokaktan, Bağlar caddesinden, Dibekönü caddesinden, Eriklik caddesinden, İncekaya caddesine birleşecek şekilde ve yine Sadri Artunç Caddesinden, İncekaya caddesinden, Alemdar caddesinden, Değirmenbaşı sokaktan, Aslanlar sokaktan, Elfirek caddesinden, Kışla caddesinden, Muradiye caddesinden, Emek kavşaktan dönüş alarak, Adnan Menderes Bulvarından, Kıranköy kavşaktan miting alanlarında son bulmasına karar verildi.
Afiş ve pankart asılacak yerler ise Kıranköy kavşağından başlayıp İ. Hakkı Özkan sokaktan, Bağlar caddesinden, Dibekönü caddesinden, Eriklik caddesinden, İncekaya caddesine birleşecek şekilde ve yine Sadri Artunç Caddesinden, İncekaya caddesinden, Alemdar caddesinden, Değirmenbaşı sokaktan, Aslanlar sokaktan, Elfirek caddesinden, Kışla caddesinden, Paşapınarı ve Muradiye caddelerinin Adnan Menderes Bulvarı ile birleşim yerlerinde son bulacak.
Cadde üzerindeki direklere ve ayrıca Belediyelerce doğrudan kullanılan billboardlara yaya ve trafik akışını engellemeyecek şekilde, toplantının yapılacağı gün içerisinde afiş ve pankart asılmasına izin verildi.
Ayrıca Safranbolu`daki kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde, ibadethanelerde, mabetlerde, bunların bahçelerinde ve eklentilerinde ve yine Halk Pazarın kurulduğu gün Pazar yerlerinde basın açıklaması yapılmamasına karar verildi. Basın açıklaması yapılması halinde katılanlar ve sorumlular hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesine istinaden ` Emre aykırı davranıştan` işlem yapılmasına, oy birliğiyle karar verildi.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °