'Safranbolu Halkından Destek ve Anlayış Bekliyoruz'

Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Kara, yeni binayı geçici işgal olarak teslim aldıklarını söyledi.

SAĞLIK 3.02.2014 13:30:01 0

Başhekim Op. Dr. İsmail Kara, çocuk ve göğüs birimi, diyaliz ünitesi, acil servis, laboratuar ve röntgen birimlerini yeni binaya taşıdıklarını kaydetti. Yeni binada hizmet vermeye başladıklarını ancak bazı ufak tefek sorunların çıktığını belirten Kara, bu sorunları da aştıklarını söyledi. Kara, “Biz geçici işgal olarak binayı teslim aldık. Daha sonra iskan için gerekli başvuruları yaptık ve binamızı iskanını aldık. İskandan sonra birimlerimizi taşımaya başladık. En üst katta bulunan çocuk ve göğüs servisimizi açtık. Buradaki planımız parça parça hastaneyi taşımak. Çünkü yeni binada sıkıntılar çıkabiliyor, uygun olmuyor, arızalar çıkabiliyor. Bu nedenle parça parça taşıma kararı aldık. Bunanla birlikte de hizmeti de aksatmıyoruz. Diyaliz ünitemizi de taşıdık, hastalarımız yeni yerde hizmet alıyorlar. Acil servisimizi, laboratuarı, röntgen birimimi de taşıyarak burada hizmet vermeye başladık. Tabi buralarda ufak tefek sıkıntılar çıkabiliyor. Yerleşimden doğan problemler oluyor. En kısa zamanda kiraladığımız binaya da idare birimlerimizden bazılarını taşıyacağız. Bir hafta sonra polikliniklerimizi de kiraladığımız binaya taşıyarak artık sağlık hizmetlerini orada vermeyi planlıyoruz. Yoğun bakım ve ameliyat birimlerini taşımayı planlıyoruz. Ancak burada gaz sistemiyle ilgili bazı problemler var. Burası güvenilir olarak çalışmaya başladıktan sonra birimlerimizi buraya taşıyacağız. Hasta yoğunluğu çok fazla, eski binayı hemen kapatmak istemedik. Hastaların mağdur olarak Karabük veya il dışına gitmesini istemedik” dedi.

  Bu süreçte Safranbolu halkından destek ve anlayış beklediklerini belirten Kara, “Acilimizin çevre düzenlemesi daha yapılmadı. Binamızın arka kısmında çamurlu bir alan var, ışıklandırması olmayan alan yerler var. Tabelalar ile ilgili ihale yapıldı, bunun alım sürecindeyiz. Bu tür aksaklıkları kısa zamanda çözeceğiz. Hastalar yeni yere alışana kadar biraz sıkıntı çekecekler. Yönlendirme levhalarını geçici olarak koyduk. Kalıcı yönlendirme levhaları gelecek. Safranbolu halkından da destek ve anlayış bekliyoruz” diye konuştu. Şubat ayı sonuna kadar eski binayı teslim etmeye çalıştıklarını kaydeden Kara, şunları söyledi:

  “Hastanenin tam anlamıyla ne zaman taşınacağı yönünde süreç vermek mümkün değil. Eski binada kullanılan malzemelerin tamamını yeni bina ve kiralanan binaya sığdıramayacağız. Kullanamayacağımız birimler var. Bunlar yeni yapılacak binada olan yerler. Şuanda acil kısmın röntgen birimini kullanıyoruz, biraz sıkışıklık oluyor. Biz burayı boşalttıktan sonra, buradaki demirbaşlar alınacak, buları Mal Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü işbirliği ile yapılacak olan konular. Bundan sonra yer teslimini yaptıktan sonra firma yıkıma geçecek. Bizim hedefimiz Şubat ayının sonuna kadar teslim ederek yıkılmasını planlıyoruz.”

Haber: Ersin TURAN


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °