SAFRANBOLU MİSAK-I MİLLİ MEYDAN PROJESİ

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Misak-ı Milli Meydanı projesinin bitmesinin ardından Safranbolu’nun çok farklı yere geleceğini söyledi.

GÜNCEL 10.04.2013 11:00:15 0
SAFRANBOLU MİSAK-I MİLLİ MEYDAN PROJESİ
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Misak-ı Milli Meydanı’nda yapılan değişiklik ile ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Ramazan ayına yetiştirilmeye çalışıldığını kaydetti. Aksoy, “Misak-ı Milli Meydanı büyük bir projenin parçası. Bu projenin birinci adımı camiden başlıyor. Bununla ilgili süreç hızla devam ediyor. Onun ön tarafında merkez park yaptık. Üçüncü adım, bizim havuzun olduğu meydandı, onu da yaptık. Dördüncü adım yeni çarşı dükkanlarının önüydü onu da tamamladık. Beşinci adım meydan. Büyük bir kent meydanı çalışmalarının ürünü bunlar. Safranbolu bir kültür şehri, bu anlamda çok fazla sosyal organizasyonlar. Her etkinlik bizim meydanımızda yapılıyor. Her etkinlik orada yapılacak ve etkinlikler yapılırken, masa sandalye taşımayacağız. Bir sanatçı davet ediyoruz sahneye çıkıyor bir kulisimiz yok. Elektrik üretim odası olması gerekiyor, bunlar yaptığımız proje içerisinde tribünlerinin altına koyduk. Proje öncesinde bir takım eleştiriler geldi. Eksik bilgilerden kaynaklanan olay diye düşünüyorum, yapacağımız iş büyük bir iş. Meydan bittiğinde Safranbolu çok farklı yere gelecek ve bunu Ramazan ayına yetiştirmeye gayret edeceğiz” dedi.
Karabük’ün YGS sınavlarında yakaladığı başarıda kendilerinin de payı olduğunu belirten Aksoy, “Eğitimde başarının mimarı olan gençleri kutluyorum. Safranbolu’da Karabük’te çocuklarımız kendilerini eğitime adamış durumdalar. Öğretmenlere teşekkür ediyorum, çocuklara bir hedef tayin ederek, onları motive ederek, onların bu başarıya motive edilmesinde büyük başarıları var. Ailelerinde bu başarıda büyük katkıları var, Safranbolu ve Karabük’te aileler çocuklarının veli toplantılarına birebir gidiyor ve öğretmenleriyle, okul idarecileri ile birebir irtibat içerisindeler. Belediyemiz eğitimi sonuna kadar destekliyor. Biz SAKEM bünyesinde Bilgi Evi açtık. Bilgi Evi’nde şuanda 280 kayıtlı öğrenci ücretsiz dershane eğitimi alıyor. Bu kapsamda ücretsiz olarak kayıt yaptırmayıp da hafta sonunda etütlere gelen, 60 civarında öğrenci var. Karabük’te yapılan bilgi yarışmasında, Safranbolu bir birincilik ve üçüncülük aldı. Üçüncü olan öğrencilerden iki tanesi bizim SAKEM’in öğrencisi” diye konuştu.

Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °