Safranbolu Tarihinde Bir İlk

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu’nun 36. Yönetim Kurulu Toplantısına katılacak.

KÜLTÜR 26.04.2014 16:22:18 0
Safranbolu Tarihinde Bir İlk

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu’nun 36. Yönetim Kurulu Toplantısına katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’ne gitti. Aksoy, toplantının 27-29 Nisan tarihleri arasında yapılacağını belirterek, Safranbolu’nun bu toplantıya ilk kez katıldığını söyledi. Bunun bir tanıtım vesikası olduğunu ifade eden Aksoy, “Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu’nun 36. Yönetim Kurulu Toplantısı için 27-29 Nisan tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’ne geziye gideceğiz. Safranbolu 22 Kasım 2013 tarihinde Meksika’da düzenlenen Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu 13. Genel Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir. Bu yönetim kurulu üyeliğinin de ilk toplantısı olacak. 1993 yılında Fas’ta kurulan Dünya Miras Şehirleri Organizasyonuna Safranbolu 1994 yılında üye oldu. Bugün 250’den fazla üyesi olan organizasyonda 7 tane bölge sekreterliği bulunmakta. Safranbolu bu bölge sekreterliklerinin Avrasya bölgesi olarak bilinen merkezi Rusya’nın Kazan kentinde bulunan bölgeye tabidir. Dünyanın en önemli dünya mirası kentlerin bir araya geldiği bir organizasyonun tepe yönetiminde Safranbolu’nun yer alması demektir. Bu bir tanıtım vesikasıdır. Safranbolu Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu’nda önemli roller üstlenmiştir. 2005 yılında Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu’nun kültürler turizm geliştirmesine yönelik ev sahipliği yaptık. 2000 yılında bu Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu’nun yönetim kurulu toplantısını yapmıştık. Bu tür faaliyetler Safranbolu’yu uluslar arası alanda tanıtmaya yönelik çalışmalarımızdır. Üç gün sürecek olan toplantı da dünya miras şehirlerinin önünde yer alan önemli açmazların çözümü noktasında fikir birliği oluşturmak ve bunları tartışmak adına önemli bir toplantı olacak” dedi.  

Aksoy, bir dahaki toplantının Safranbolu7da yapılması yönünde taleplerini ileteceklerini belirterek, “Bu toplantıların zamanlaması ile ilgili çalışmalarımız yapılacak. Bu toplantının Safranbolu’da gerçekleştirilmesi için mutlaka taleplerimizi ulaştırırız. Bunun için öncelikle bir kültür merkezini tamamlamamız gerekiyor. Bu toplantılar gerek Aslanlar’da yapacağımız gerekse 5 yıldızlı otelin tamamlanmasıyla bu otelde yer alan salonlarda yapacağımız çalışmalarla kendiliğinden gerçekleşecektir” diye konuştu. 


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °