SAFRANBOLU´DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Safranbolu´da düzenlenen törenle kutlandı

GÜNCEL 19.09.2016 16:11:02 0
SAFRANBOLU´DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

 

Şehitler Anıtı´ndaki tören Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Garnizon Komutan Jandarma Albay Mesut İnan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy´un çelenk sunmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Jandarma Üsteğmen Seçkin Karadağ, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
Karadağ, 'Gazilerimiz, Şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız şehit ve gaziler; toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir vatan savunmasında Şehit ve Gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir. Ülkemiz bugün dünden olduğunda daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki, Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir.
Şehit ve Gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir bu nedenle Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Bu vesile ile Başkomutanımız M. Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize ve aramızdan ayrılan Gazilerimize saygıyla anıyor,
hayatta olan Gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyoruz Kahraman Gaziler, Gaziler gününüz kutlu olsun dedi.
Törenin ardından şehit mezarlığına geçilerek dua edildi.
Şehitler Anıtındaki programın ardından Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Aslanlar SAKEM´de Gazi ve şehit yakınlarına öğle yemeği verdi.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °