SAFRANBOLU´DA BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ

Safranbolu´da Kurban Bayramında bayramlaşma programları başta olmak üzere güzel dileklerin sunulduğu bir bayram süreci yaşarken esnafında biraz olsun yüzü güldü

GÜNCEL 18.09.2016 18:26:00 0
SAFRANBOLU´DA BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ

 

Kurban Bayramını Safranbolulu vatandaşlar Hıdırlık´ta kılınan Bayram Namazı ile karşılarken, burada namaz kılan vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ve Safranbolu simiti ikramı yapıldı.
Safranbolu´da her bayram olduğu gibi bayramın 1´inci günü Eski Çarşı Asmalatı´nda yapılan protokol bayramlaşması ile başlayan Kurban Bayramı etkinliklerine J. Albay Mesut İnan, Safranbolu Emniyet Müdürü Mustafa Erdem, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy,
ile çok sayıda kurum müdürü, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Asmaaltı´nda vatandaşlarla bayramlaşan protokol buradan sırasıyla, İlçe Jandarma Komtanlığı, 125. Er Eğitim Alay Komutanlığı ve Emniyet Müdülüğü, Hasan Doğan Sevgi Evleri ve Şehit Aileleri ziyaretlerinde bulundu.
Bayramın ikinci gününde ise AK Parti Safranbolu İlçe Teşkilatının bayramlaşma töreni gerçekleştirilirken törene çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya, bayramlaşma programına katılanlara teşekkür ederken, “Allah bizlere bir daha 15 Temmuz süreci gibi olayları yaşatmasın. Ancak bizler ülkemize olabilecek her türlü aksi durumda da ülkemiz için canımızı seve seve vermeye hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir tek emri ile tekrar her türlü harekete dikleşmeden dik durmaya devam edeceğimizi de belirtmek istiyorum. Bu noktada Belediye Başkanımıza da Demokrasi Nöbetlerinde belediye olarak verdiği destek ve öncülükten dolayı teşekkür ediyorum. Bizler AK Parti İlçe Teşkilatı olarak belediyemiz ile uyumlu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. İnsanlığın huzur ve barışına vesile olmasını diliyor, tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu vesileyle, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Hayırlı, huzurlu ve sağlıklı nice bayramlar geçirmenizi dilerim” dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı vatandaşlarla bayramlaştı.
SAFRANBOLU ESNAFININ YÜZÜ BİR NEBZE DE OLSA GÜLÜMSEDİ
Bu sene yaz aylarında hem Ramazan ayının denk gelmesi hem de 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yüzü gülmeyen Safranbolu esnafı Kurban Bayramında ise gelen yerli ve yabancı turistle ekonomisini biraz da olsa canlandırdı.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy´un konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise 'Safranbolu, binlerce yerli turistin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. Bu bayramda 200 binlik bir sayıyı yakaladık. Tatilin bitmesinin ardından yavaş yavaş kış sezonuna giriyoruz. Kış sezonuna girmeden bayram tatilinin 9 gün olmasıyla hem ilçemiz hem de esnafımızın yüzü güldü” ifadelerini kullandı.


Salı 26.4 ° / 5.9 °
Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °