Safranbolu´da bir apartman daha karantinada

Safranbolu´da 5 katlı bir apartman, birden fazla Covid-19 pozitif vakaların görülmesinden dolayı karantina altına alındı.

GÜNCEL 16.04.2021 11:22:45 0
Safranbolu´da bir apartman daha karantinada

 

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan Safranbolu İlçe Hıfzısıhha Meclisi´nin aldığı karara göre Atatürk Mahallesi Akter Sokak Devrim Sitesi A Blokta birden fazla Covid-19 vakası görülmesinden dolayı karantinaya alındı.

Safranbolu İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından alınan kararda, 'Koronavirüs salgınıyla mücadelede salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu risk yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve toplumdaki yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla ilçemizde ilave tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu kapsamda, ilçemiz Atatürk Mahallesi Akter Sokak Devrim Sitesi A Blokta birden fazla Covid-19 pozitif vakanın tespit edilmesi ve vakaların temaslı sayısının çok fazla olması nedeniyle 15.04.2021 tarih saat 19:00´dan, 25.04.2021 saat 19:00´a kadar 10 gün süreyle apartmanın karantina uygulamasına karar verilmiştir. Bu nedenle, Covid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyl, İlçemiz Atatürk Mahallesi Akter Sokak Devrim Sitesi A Blokta giriş çıkış noktalarının sınırlandırılmasına, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen ve evde tedavisi devam eden Covid-19 hastalarıyla temaslılarının sağlık sebepleri dışında evlerinden çıkışına müsaade edilmemesine, karantina altındaki bahsi geçen apartmanda ikamet eden kamu ve özel sektör çalışanlarının karantina süresi boyunca idari izinli sayılmalarına, bahsi geçen süre içerisinde karantina altındaki vatandaşların ihtiyaçlarının Vefa Destek Grubu tarafından takip edilmesine, alınan bu kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu´nun 282. Maddesi gereği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu´nun 32. Maddesi gereğince idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu´nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adlı işlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir.' denildi.

Polis ekipleri binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °