Safranbolu´da Bir İlk “Bende Varım Kadın Kooperatifi”

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) kursiyerleri tarafından kurulan ve bölgede ilk olan Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer´i makamında ziyaret etti.

GÜNCEL 12.02.2019 16:23:51 0
Safranbolu´da Bir İlk “Bende Varım Kadın Kooperatifi”

 

Ziyarette kooperatifin kuruluş sürecinden ve amaçlarından söz eden Kooperatif Başkanı Nurhan Baykala; ” Safranbolu´da kadınların istediklerinde neler başarabileceklerini de kanıtlamış olacağız. Desteklerinden dolayı Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise” Kadınlarımızın istihdam edilmesinin ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerinin sağlanmasının önemine dikkat çekerken bu anlamda, sosyal birlik ve beraberlik ile bir araya gelip kaynaşmanın da üretime katkı sağlayacağını düşündüğünü” söyledi.                  

Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak bizler kadın girişimcilere ellerinden geldiğince destek sağlamaya ve teşvik etmeye gayret gösterdiklerini kaydeden Ürkmezer; Kadınlarımızın iş gücüne katkısının çoğalması beraberinde kaliteyi de getirecektir. Kalite ise tüketiciye faydalı olacaktır. Yine SAKEM bünyesinde hali hazırda kurs gören hanımlar tarafından böyle bir kooperatifin kurulması ise bizleri ayrıca mutlu etmiştir” dedi.

Bu vasıta ile SAKEM kursiyerlerinin kurslarda ürettiği ürünlerin de satışa çıkartılabileceğine dikkat çeken Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ İl ve İlçe Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından desteklenen Bende Varım Kadın Kooperatifinin aynı zamanda üretilen malzemeleri kaynağından alacağı için maliyetlerin azalacağını bölge esnafının daha az maliyetle toptan ürünler alabileceğini ve bunun esnaflara rakip olarak değil alternatif destek olarak görülmesi gerektiğini” söyledi.

Kadın Kooperatifçilerle bir süre daha görüşen Ürkmezer, destek olmaya devam edecekleri sözünü vererek hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °