SAFRANBOLU´DA MİRAÇ KANDİLİ PROGRAMI

Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gecenin mübarek Miraç Kandili olması münasebeti ile Safranbolu camilerinde çeşitli mevlid ve hatim programları düzenlendi

GÜNCEL 4.05.2016 19:05:36 0
SAFRANBOLU´DA MİRAÇ KANDİLİ PROGRAMI

 

Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Miraç Kandili münasebeti ile Safranbolu Merkez Camii´nde yapılan programda yaptığı vaazında gecenin anlam ve önemine değinerek miracın manevi yönü ve hayata olması gereken etkileri üzerinde durdu. Güneş, İsra ve Miraç olayının anlatıldığı İsra Suresinin mealini bu gece okuyarak anlama gayreti içinde olunması gerektiğini söyledi.
Her kandilde din görevlilerinin bir araya gelerek bir camide hatim okuma geleneği devam ediyor
Miraç Kandili münasebeti ile yatsı namazından sonra Safranbolu Ulu Camii´nde bir araya gelen Müftülüğe bağlı din görevlileri birer cüz okuyarak hatim yaptılar.
Hatim programına Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Safranbolu Vaizi Mustafa Canlı, Safranbolu Vaizi Muhammet Likoğlu, Safranbolu Müftülük Murakıbı İrfan Açıkgöz ve müftülükte görev yapan emekli ve halen görevde olan din görevlileri katıldılar. Programda görevlilere böyle bir geleneği devam ettirdikleri için teşekkür eden Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş, böyle birlik ve beraberlik içerisinde istişare ile ilçde kaliteli bir din hizmeti sunmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Köprülü Camii İmam Hatibi Sadık BAYRAM okuduğu kaside ile programa renk kattı.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °