Safranbolu´da Öğretmenler Günü Çoşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Safranbolu´da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNCEL 24.11.2018 13:50:28 0
Safranbolu´da Öğretmenler Günü Çoşkuyla Kutlandı

 

Misakı Milli Demokrasi Meydanında Safranbolu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emekli Öğretmenler Derneğinin Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımının okunması ile son buldu.

Safranbolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler günü programı etkinlikleri için Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonuna geçildi. Programa, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Göreve yeni başlayacak olan öğretmenler adına Çiğdem Ceylan Türkoğlu konuşma yaptı.

/resimler/2018-11/24/1351359047503.jpgSafranbolu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, “ İnsanoğlu, Yüce Allah´ın yarattıkları içinde en mükemmelidir. İnsana verilecek en önemli değer de, onların eğitim almalarına imkan tanımaktır.

Bu imkan da elbette ki öğretmenler vasıtasıyladır. Unutulmamalıdır ki; bir ülkenin geleceği eğitimine, eğitim ise öğretmelere bağlıdır. Dünyanın en kutsal, en eski, aynı zamanda en saygın mesleği olan öğretmenlik; büyük bir özveri ve emek isteyen, malzemesi ve meyvesi insan olduğu için insan yetiştirme sanatı olarak da adlandırabileceğimiz çok yüce ve onurlu bir meslektir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli, en kutsal ve ölümsüz mesleklerindendir. Öğretmenin vazifesi, erdemli toplum oluşmasına katkı sağlamaktır.” dedi. Gümüş konuşmasını şöyle tamamladı; “ Başöğretmen Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etmiştir.

“Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” söylemiyle gençleri de öğretmenlere emanet eden Atatürk; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” söylemiyle öğretmenin önemini ve öğretmenliğin kutsallığını vurgulamıştır. Bizler de: “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.” diyen Hz. Ali´nin anlayışıyla, eli öpülesi öğretmenlerimize sahip çıkmalı, gerekli her türlü desteği vermeliyiz.  Bu duygularla, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan ve görevi başında şehit olan meslektaşlarımı, 2017-2018 ders yılında kaybettiğimiz Safranbolu Zati Ağar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kazım Öztürk´ü, Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Açmalı´yı rahmet ve minnetle anıyorum.

Kemâlât yolculuğumuz olan bu kutsal mesleğin icrasında sizlere kolaylıklar, başarılar, sevdiklerinizle, ailenizle, yavrularımız ve çocuklarımızla ömür boyu mutluluklar diliyor, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” diye konuştu. Program Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve diğer protokol üyelerinin Öğretmenler Günü dolayısı ile düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Aybüke Öğretmen Unutulmadı 

Programda, Batmanda hain terör saldırısı sonrası Şehit olan Şenay Aybüke Yalçın´da unutulmadı. Ekrana verilen resmi ve kendisinin seslendirdiği türkü salonu dolduran yüzlerce davetlinin duygusal anlar yaşamasına sahne oldu. Aybüke öğretmen uzun süre alkışlarla anıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri Emekli Öğretmen, İdareci ve personele hizmet şeref belgesi ve plaketlerinin verilmesi ile devam ederken, canlı resim performansında 15 Temmuz Kahramanı Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis Demir´in resmi çizilirken hem büyük beğeni topladı hem de salonda dakikalarca alkışlandı. Etkinlikler konser ile sona erdi.

 /resimler/2018-11/24/1352069204371.jpg/resimler/2018-11/24/1352561080327.jpg


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °