Safranbolu´da Orta Gelir ve Orta Demokrasi´den Çıkış Konuşuldu

TÜRKONFED ve Daha İyi Yargı Derneği iş birliği ile düzenlenen 'Türkiye´nin İkilemi; Orta Gelir ve Orta Demokrasi Sorunları Politika Notu Tanıtım Toplantıları´nın” 8.´si, BAKZİFED ev sahipliğinde Safranbolu´da yapıldı. Toplantıda,

GÜNCEL 27.06.2019 12:05:27 0
Safranbolu´da Orta Gelir ve Orta Demokrasi´den Çıkış Konuşuldu

 

 Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Daha İyi Yargı Derneği tarafından Safranbolu´da bir otelde düzenlenen toplantıya Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile birlikte çok sayıda iş adamı da katıldı.

Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) ev sahipliğinde yapılan toplantıda “demokratikleşme ve kalkınma” ilişkisi vurgulandı. Toplantıda, 'Türkiye´nin İkilemi; Orta Gelir ve Orta Demokrasi Sorunları' politika notunun yazarı, Daha İyi Yargı Derneği Başkanı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Gün, Orta Demokrasi Sorunları ve Çözüm Yolu konulu bir sunum yaptı.

BAKZİFED Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Küpeli ve TOSYÖV Safranbolu Karabük Bartın Çevresi Girişimci ve Sanayici İş adamları Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Külah yaptıkları hoş geldiniz konuşmalarında Demokrasi – Ekonomi ilişkisine vurgu yaparken TÜRKONFED Politika notuna verdikleri ortak desteği dile getirdiler.

Bahri Küpeli: Erk sahipleri ve yönetenler elini taşın altına koymalı.

Küpeli yaptığı konuşmada “Türkiye, daha iyi bir demokrasi ve hukuk sistemi için mutlaka orta gelir ve orta demokrasi sorununu çözmede elini taşın altına koymalıdır. Bu nedenle, TÜRKONFED ve Daha İyi Yargı Derneği´nin yayınladığı bu politika belgesini, öncelikle yönetenlerin ve erk sahiplerinin ciddiyetle ele alıp uygulama aşamalarını kararlılıkla takip etmeleri gerekmektedir.” ifadesini kullandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise “Çözümün tek adresinin daha iyi yargı, daha iyi demokrasi ve hukuk sistemi” dedi.

Başkan Köse şöyle konuştu; “Türkiye´nin, Orta Gelir ve Orta Demokrasi sorunlarına çözüm aradığını belirterek, bu çözümün tek adresinin daha iyi yargı, daha iyi demokrasi ve hukuk sistemi olduğunu düşünüyorum.

Köse, bu alanda bir politika belgesi hazırlayan TÜRKONFED´i kutladı ve toplantının Safranbolu´da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Av. Mehmet Gün ise yaptığı konuşmada: “Demokrasi sürdürülebilir ekonomik gelişme ve refah artışı sağlar” dedi.

Hoş geldiniz konuşmalarından sonra kürsüye gelen Avukat Mehmet Gün, yazarı olduğu “Türkiye´nin Orta Demokrasi Sorunları ve Çözüm Yolu: Yargı, Hesapverirlik ve Temsilde Adalet” kitabında da vurguladığı şekilde, orta gelir ile orta demokrasi seviyesi arasında net bir paralellik görüldüğünü belirtti. Demokrasinin sürdürülebilir ekonomik gelişme ve refah artışı sağladığını dile getiren Gün, sürdürülebilir büyüme ve sağlıklı bir ekonomik kalkınma için hukukun üstünlüğünün gerekliliğine vurgu yaptı.  Gün, 1960´lı yıllardan beri Türkiye´de, kalkınmanın önündeki temel engelin demokrasi ve hesapverirlik olduğunu, ancak bu sorunların çözüldüğü bir ortamda sürdürülebilir kazancın, yatırım ve iş fırsatlarının ortaya çıkabileceğini açıkladı.

Toplantıya Başkan Köse´nin yanı sıra Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Meclis Üyeleri Gökçe Aydın, Kemal Akgül, Sedat Tokmak ve Erol Altuntepe´de katıldı.

Toplantı sonunda verdiği katkılardan dolayı Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse´ye plaket takdim edildi.

 


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °