Safranbolu´da Ramazan Bir Başka Yaşanıyor

Korumanın Başkenti Safranbolu´da On bir ayın sultanı Ramazan bir başka yaşanıyor.

GÜNCEL 11.05.2019 17:17:25 0
Safranbolu´da Ramazan Bir Başka Yaşanıyor

 

Paylaşmanın, yardımlaşmanın ve hoşgörünün en üst seviyeye çıktığı Ramazan ayında Safranbolu yine çeşitli etkinliklere sahne olmaya devam ediyor.

Ramazan ayı süresince devam edecek olan ve Merkez Camii altında Safranbolu Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından verilen iftar yemekleri vatandaşlar tarafından ilgi görürken, burada evine yetişemeyen, ihtiyaç sahibi ya da ilçemize ziyarete gelen yerli yabancı turistler oruçlarını açabiliyorlar.  

Akşam Namazının ardından ise vatandaşlarımızın hem haftanın yorgunluğunu atabilmeleri hem de aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirebilmeleri için çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Namazın ardından gerçekleşen ilk programda animasyon gurubu Safransı yer aldı. Çeşitli oyunlarla ve Karagöz Hacivat gölge oyunu ile çocukların gönüllerince eğlenmesinin ardından konsere geçildi.

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek  konser etkinliklerin ilk konuğu ise Tasavvuf Müziğinin sevilen ismi Salih Kayabaşı oldu. Kayabaşı meydanı dolduran Safranbolululara muhteşem bir Tasavvuf Müziği konseri verdi.

Ramazan Akşamlarında bu akşam Şef Can Doğan eşliğinde Sıra Gecesi yer alacak.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °