Safranbolu´da Seçim Atmosferi Karşılıklı Saygınlık İçerisinde Geçti

31 Mart Yerel Seçimler için Safranbolu´da Belediye Başkan adayları karşılıklı saygı çerçevesi içinde çalışmalarını sürdürdü.

GÜNCEL 29.03.2019 17:00:30 0
Safranbolu´da Seçim Atmosferi Karşılıklı Saygınlık İçerisinde Geçti

 

Projelerini anlatarak seçim çalışmalarını yapan AK Parti Belediye Başkan adayı Ali Kaya, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı Fatma Danışman ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Elif Köse´nin seçim dönemi boyunca ufak tefek söylemlerin dışında birbirlerine olumsuz davranmadıkları ve sahada seçmenle buluşarak kendilerini ve projelerini anlatmaya gayret gösterdikleri görüldü. Zaman zaman farklı seçmen gruplarıyla bir araya gelen adaylar en iyi ben yapabilirim demek için mücadele ettiler.

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Kaya Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayının Rotary Kulubü üyesi olduğunu açıklasının ardından CHP Belediye Başkan Adayı Elif Köse´nin bir televizyon programında Rotary Kulubü üyesi olduğunu bundan da rahatsızlık duymadığını ifade ederek Ali Kaya´ya cevabını vermiş oldu.

Bunun dışında adayların birbirlerini partilerinde ziyaret etmeleri ve başarı dilemeleri seçmen tarafından çok olumlu karşılandı.

 İl Genel Meclisi bazında ise AK Parti, CHP ve İYİ Parti İl Genel Meclis Üyelerinin de karşılaştıklarında birbirleriyle saygılı şekilde tokalaşmaları ve başarı dilemeleri ayrıca seçmenler tarafından çok olumlu karşılandı. Seçimin galibinin belirlenemez olduğu Safranbolu´da bütün adaylar ben öndeyim kelimesini kullanarak seçim galibiyeti elde etmeye çalıştılar.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu´nun Karabük´e gelerek ‘Ali Kardeşimin emrindeyim´ kelimesini söylemesi ve Türkiye Büyük Milliyet Meclisi Eski Başkanı ve Bölge Milletvekili Mehmet Ali Şahin´in de seçim atmosferinde Ali Kaya´yı sahiplenmesi ve desteklemesi patililer tarafından çok olumlu bulundu. AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Kaya toplumsal desteği yanında gördükçe seçim çalışmalarını hızlandırdı. İç İşleri Bakanı ve Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Bölge Milletvekili tarafından sahiplenilen Ali Kaya bu pisikolojik destekle seçimin galibi olabileceği iddiasını daha çok kullanmaya başladı. Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Kaya´nın morelli bir seçim çalışması yaptığı gözlerden kaçmadı.

Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu Belediye Başkan adayı Fatma Danışman ise, Ülkücü ve Milliyetçi taban üzerinde yaptıkları çalışmanın dışında her siyasi parti seçmeni üzerinde cadde çalışmalarını ve toplatılarını yaptı. Gittiği her yerde güler yüzüyle seçmeni etkiledi. Hiç bir parti aleyhinde konuşmamaya gayret eden Danışman, kendi projelerini ve yapmak istediklerini anlatarak seçmenden destek istedi. Zaman zaman Karabük Belediye Başkanı ve adayı Rafet Vergili´de seçim çalışmalarına katılarak 10 yıl Karabük Belediye Başkan yardımcılığı yapan Danışman´a desteklerini esirgemedi.

Cumhuriyet Halk Patisi Safranbolu Belediye Başkan adayı Elif Köse ise, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´yi Safranbolu´ya gelmesini sağlayarak seçmeni bütünleştirmeye çalıştı. Projelerini ve yapmak istediklerini anlatarak seçim çalışmalarını olumlu bir şekilde yapmaya çalıştı. Hiç bir partiyle olumsuzluk içerisine girmeden yapmaya çalıştığı ve seçimin galibiyim diyerek seçmeni etkileme azmi gözlerden kaçmadı. AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Kaya tarafından Rotary Kulubü üyesi olduğunun söylenmesi üzerine bir televizyon programında Rotary Kulubü üyesi olduğunu açıkca dillendirmesi üzerine bazı seçmenlerden tarafında olumlu, bazı seçmenler tarafından da olumsuz karşılandığı gözlemlendi. Seçmeni biz ilerideyiz kelimesiyle yanına almaya çalışan Köse, azimli ve güçlü tavırlarıyla seçim çalışmalarını yaptı.

Her parti  taraftarının biz öndeyiz düşüncesiyle yaptıkları çalışmalarının sonucu 31 Mart akşamı görülecektir. Safranbolumuza hayırlı olmasını dileriz.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °