Safranbolu´da Unutulmaz Bir Festival Yaşandı

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında, Safranbolu´da 3 gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle bayram havası yaşandı.

GÜNCEL 10.09.2018 15:00:23 0
Safranbolu´da Unutulmaz Bir Festival Yaşandı

 

Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile 19´uncu kez kapılarını sanatseverlere açan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali´nin bu yılki yan teması Mahalle Kültürü olarak belirlendi. Yan temaya vurgu yapılan onlarca etkinlikle festival göze ve kulağa hitap etti.

Kentin çeşitli noktalarında 7´den 70´e her yaş gurubuna hitap eden etkinliklerle Safranbolu sanata, kültüre ve eğlenceye doydu. Festival etkinlikleri arasında, Uluslararası Altın Safran Belgesel Film yarışması, Uluslararası Altın Safran Fotoğraf Yarışması, Popüler sanatçıların konserleri, En İyi Restore Edilen Ev, Söyleşiler, çocuklar için Mahalle aralarına kurulan panayırlar, sergiler ve onlarca etkinlikle Safranbolu´da 3 gün boyunca bayram havası yaşandı.

Mahalle kültürünü yansıtan unutulmayan diziler arasında yer alan Mahallenin Muhtarları Bizimkiler ve Perihan abla dizilerinin ünlü oyuncuları da festival boyunca Safranbolu´da ağırlandı.

Safranbolu adına yakışır bir festivali daha geride bıraktı ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlerle devam etti ‘´ Sanatın ve kültürün harmanlandığı 19.kez düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinde emeği geçen, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Başbakanlık Tanıtma Fonu Temsilciliğimize, Sinema Genel Müdürlüğümüze, TRT´ye Türk Dünyası Belediyeler Birliğine, FİLM_SAN Vakfına, FİYAB´a (Film Yapımcılar Birliği)  Festival Organizasyon Komitemize, Ulusal ve Uluslararası düzeyde destek sağlayan kurumlara, yerelde destekçimiz olan kurum ve kuruluşlara, Ulusal ve yerel basın temsilcilerimize  Kaymakamlık ve Belediyede çalışan, emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve özellikle Safranbolu´ya Kültüre ve sanata gönül vermiş hemşerilerime, Festivalimizde bizi yalnız bırakmadıkları için minnet ve şükranlarımı sunarım´´dedi.

Hazırlığı yaklaşık bir yıl süren Festival´in sekretaryasını yürüten Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikler Safranbolu´ya unutulmayacak bir festival yaşattı.

 


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °