Safranbolu'da 30 Ağustos Coşkusu

Safranbolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı bir dizi etkinlik ve programla coşkulu bir şekilde kutlandı.

GÜNCEL 31.08.2022 14:55:00 0
Safranbolu

 

Safranbolu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Safranbolu Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulü ile başlarken Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Jandarma Albay Dr. Yusuf Küçükbaşol, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse kaymakamlık makamında ilçe protokolünün ve vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Akabinde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’na geçen Safranbolu Protokolü çelenk sunma programına katıldı. Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar gerçekleştirildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programları çerçevesinde Safranbolu Şehitliği’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Jandarma Albay Dr. Yusuf Küçükbaşol, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Miraç Çoban, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle şehitlerimiz ve ahirete irtihal etmiş gazilerimiz için dular edildi.

 

Safranbolu Belediyesi zafer yürüyüşü ve konser düzenledi

Safranbolu Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Zafer Yürüyüşü ve konser düzenlendi. Safranbolulular, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve Büyük Taarruz zaferinin 100. yılını coşkuyla kutlarken Zafer Yürüyüşü ve konserler halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

19.30'da Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nin önünde bir araya gelen kortej, marşlar söyleyerek Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'na geldi. Vatandaşlar, sahneye çıkan Burak Uzunkara'nın ve Necati ve Saykolar grubunun şarkılarına eşlik ederek eğlendi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı konuşmada, "Bağımsızlık mücadelemizin çok büyük bir başarıyla, zaferle taçlandığı ve 100. yılını kutladığımız bu güzel günü; işgalden zafere, zaferden cumhuriyete giden bu yolda, Atatürk'ümüzün izinde yürüyen tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyor, aynı kararlılıkla yürüdüğümüz yolda önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve özlemle anıyorum.” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Köse, program sonunda sanatçılara hediye sunarak, teşekkür etti.

 


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °